Nadal s-a calificat în a 14a finală de Roland Garros din carieră
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 03 iun 2022, 19:45
WhatsApp
Facebook Rafael Nadal
Facebook Rafael Nadal
Rafael Nadal a ajuns în finala turneului de Grand Slam Roland Garros, pentru a 14-a oară în carieră. 

Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după 3 ore de joc, în fața germanului Alexander Zverev, care a abandonat din cauza unei accidentări la gleznă, în momentul în care spaniolul conducea cu 7-6 (8), 6-6 (0).

Calificarea în finala Openului Franței îl face pe Nadal favorit la câștigarea celui de al 22-lea titlul suprem într-un turneu major.

Zverev a început mult mai bine și a făcut break chiar în primul game, ducând avantajul până la 2-4, când Nadal a revenit și a egalat 4-4. La 5-4, spaniolul a a avut 3 mingi de break și de set, contracarate de german.

În tiebreak, Zeverv a jucat din nou mai bine și și-a procurat 4 mingi de set, la 2-6. Nadal nu a cedat însă și a rezistat incredibil, trimițând înapoi fiecare minge și determinându-l pe Zverev să facă greșeli incredibile, scrie Mediafax.

La 6-6 în tiebreak, spaniolul a avut la rândul lui încă 3 mingi de set, valorificând-o pe ultima.

Setul secund a avut un debut straniu, cu 8 break-uri în primele 9 game-uri. Zverv a fost primul care și-a valorificat serva și a condus apoi cu 2-4, dar în cele din urmă s-a ajuns din nou la tiebreak.

Din păcate, la chiar prima minge, pe serviciul germanului, Zverev a suferit o accidentare gravă la glezna dreaptă, piciorul său blocându-se pe zgura umedă. Asta a dus la o posibilă entorsă, el fiind scos din teren în scaun cu rotile, după ce imediat după accidentare, germanul a strigat de durere timp de câteva momente, căzut pe zgura terenului.

După o pauză de câteva minute, Zverev a revenit în arenă în cârje, anunțând că e nevoit să abandoneze.

Nadal se califică astfel în cea de a 14 finală la Roland Garros, spaniolul câștigându-le pe toate celelalte 13.

În actul final el îl va înfrunta pe câștigătorul partidei dintre croatul Marin Cilic și norvegianul Casper Rud.

Rafael Nadal, afectat de un sindrom puțin cunoscut. Ce știm despre boala de picioare de care suferă

O boală subtilă, cu cauze necunoscute, care nu dă simptome: este sindromul Müller-Weiss, cel care l-a oprit pe Rafael Nadal la turneul de la Roma şi care l-ar putea costa turneul său favorit, Roland Garros, programat să înceapă duminică, la Paris.

„Este o patologie atât de rară, încât până şi literatura este foarte rară”, explică dr. Umberto Alfieri Montrasio, şeful unităţii de specialitate picior şi gleznă a Institutului de Ortopedie IRCSS Galeazzi din Milano. „Uneori, este confundată cu o fractură”, apreciază specialistul.

Sindromul Müller-Weiss este o boală particulară: „Ce se ştie este că, în general, sexul feminin este mai afectat, cu o incidenţă de 70%, conform puţinelor studii efectuate până în prezent. Vârsta medie de debut a sindromului Müller-Weiss este în jur de 45 de ani”. Din acest motiv, cazul lui Nadal este si mai deosebit, având în vedere sexul masculin şi vârsta sa fragedă (n-are încă 40 de ani).

Această patologie este subtilă, nu dă simptome: atunci când se simt durerea şi dificultăţi de mişcare, este prea târziu. Uneori, este însoţită de o umflătură în interiorul mijlocului piciorului. O altă asociere este cea cu durerea de genunchi: „De asemenea, în acest caz nu cunoaştem tipul de asociere dintre durerea de genunchi şi sindromul Müller-Weiss, dar s-a observat că unii pacienţi au avut dureri la genunchi, probabil legate de susţinerea incorectă a piciorului”.

Terapia pentru Müller-Weiss presupune utilizarea diferitelor dispozitive: „Orteze, încălţăminte potrivită, branţuri ortopedice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?