Nadal nu ştie dacă va mai juca la un alt Roland Garros: Vom încerca să găsim soluţii pentru piciorul meu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Rafael Nadal va juca a 14-a finală de Roland Garros din carieră duminică, 5 iunie. 

Rafael Nadal va disputa duminică finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, împotriva norvegianului Casper Ruud, însă tenismanul spaniol nu ştie deocamdată dacă va mai reveni, pe viitor, la competiţia pe zgură din capitala Franţei, pe care a câştigat-o de 13 ori până acum.

"Aş dori să vă dau un răspuns mai clar, dar momentan nu ştiu. Dacă există totuşi un lucru clar, e acela că mi-aş dori foarte mult să revin la Roland Garros încă câţiva ani, dar am o problemă la picior care nu îmi permite să mă antrenez foarte mult. Scopul meu este să revin aici, dar există posibilitatea să nu mai pot face asta. După acest turneu, vom încerca să găsim soluţii pentru piciorul meu. Sunt zile foarte grele, dar voi face totul pentru a continua să joc. Îmi voi oferi toate mijloacele pentru a veni din nou aici", a declarat Nadal într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică franceză.

Campionul spaniol suferă de 18 ani de o osteonecroză a osului navicular - sau scafoidul tarsian -, denumită şi sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă "cronică şi incurabilă", din cauza căreia el fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice.

Primul meci contra lui Ruud



El a revenit în circuit la începutul anului şi a reuşit să cucerească al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, în luna ianuarie la Australian Open.

Duminică, el va încerca să-şi mărească recordul la 22 de trofee majore, în faţa unui jucător aflat în premieră în această fază în Marele Şlem.

Rafael Nadal (36 ani) şi Casper Ruud (23 de ani) nu s-au mai înfruntat niciodată până acum în circuitul profesionist, însă au jucat împreună pe terenurile academiei de tenis pe care campionul spaniol o deţine la Manacor (Insulele Baleare), oraşul său natal.

Ruud se antrenează la Academia lui Rafael Nadal din septembrie 2018, iar acest lucru explică de ce, începând din anul 2020, norvegianul este jucătorul cu cele mai multe meciuri (66 cu cel de duminică) şi cele mai multe titluri (7) pe zgură.

"Îl admir pe Rafa, el este exemplul perfect despre cum ar trebui să pe comporţi pe teren: să nu renunţi niciodată şi să nu te plângi niciodată. Când eram mai tânăr, aveam tendinţa să mă plâng, am crescut şi m-am maturizat luând exemplul lui. A fost întotdeauna idolul meu", a declarat Ruud înaintea finalei de duminică.

Născut la Oslo, fostul lider mondial al juniorilor este un obişnuit al premierelor pentru tenisul norvegian, fiind primul reprezentant al ţării sale aflat în top 10 mondial (aprilie), primul norvegian care a câştigat un titlu ATP, primul care a jucat o finală de turneu ATP Masters 1.000 (Miami, în aprilie) şi primul care s-a calificat la Turneul Campionilor (2021).

De menţionat că, până la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros, Casper Ruud nu a trecut niciodată de optimile de finală în Marele Şlem, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel