Nadal, 89 de trofee după victoria de la Melbourne Summer Set
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Rafael Nadal și-a marcat duminică revenirea în circuitul ATP învingându-l în finala turneului Melbourne Summer Set pe americanul Maxime Cressy (112 ATP), venit din calificări, cu 7-6(6), 6-3. 

Spaniolul nu a pierdut niciun set în drumul spre trofeu, ajungând la cel de al 89-lea titlu ATP din carieră.

Spaniolul a jucat pentru prima dată din luna august, în această săptămână, după ce o accidentare la picior i-a scurtat sezonul 2021. Cu toate acestea, numărul 6 mondial nu a arătat deloc nepregătit la Melbourne.

"Vreau să mulțumesc pentru întreaga organizare de la acest turneu", a declarat Nadal în timpul ceremoniei de decernare a trofeului, citat de atptour.com.

„Mă simt privilegiat și un tip foarte norocos să fiu din nou aici. Mă întorc după câteva momente dificile în ceea ce privește accidentările, așa că nu pot fi mai fericit. Înseamnă foarte mult pentru mine să mă întorc în circuit cu câștigarea unui trofeu".

Meci spectaculos în finală

Într-un meci antrenant, Cressy l-a atacat pe Nadal cu jocul său de mare efect serviciu-voleu, dar spaniolul a revenit bine pe tot parcursul meciului și a dat dovadă de o mare capacitate de luptă.

Jucătorul în vârstă de 35 de ani a salvat o minge de set în tie-break-ul primului set și a revenit de la un break în setul al doilea, triumfând în cele din urmă după o oră și 44 de minute.

„Această arenă a fost întotdeauna foarte, foarte specială pentru mine", a declarat Nadal. „Rod Laver Arena este foarte, foarte specială pentru toată lumea și este și mai specială datorită vouă. Sunteți un public extraordinar și nu vă pot mulțumi îndeajuns".

Nadal a jucat prima sa finală pe pământ australian de când a pierdut în fața lui Novak Djokovic, în meciul pentru titlu de la Australian Open în 2019. Cu această victorie, Nadal și-a continuat seria de succese, câștigând cel puțin un titlu la nivel de turneu ATP, în fiecare an, din 2004.

În prima lor întâlnire din circuit, cei doi au făcut un primul set echilibrat, Cressy ridicându-și nivelul în momentele cheie, salvând toate cele cinci mingi de break cu care s-a confruntat, pentru a duce setul în tie-break.

Nadal a căutat să pătrundă în teren de pe linia de fund cu forehand-ul său dificil, cu topspin, și a încercat să returneze în direcția corpului lui Cressy, dar numărul 112 mondial a rezistat și chiar a avut o minge de set la 6-5 în tie-break.

Nadal și-a apropiat setul cu trei mingi consecutive câștigate. Spaniolul a revenit apoi de la un break în urmă, în setul al doilea, reușind șapte ași în set, pentru a-și asigura victoria.

Cressy a jucat prima sa prima sa finală din circuitul ATP, după victorii remarcabile în fața lui Reilly Opelka, al doilea favorit, împotriva căruia a salvat două mingi de meci, și a lui Grigor Dimitrov, al treilea favorit.

Cressy va urca pentru prima dată în Top 100 al clasamentului ATP, până pe locul 75 , după un parcurs de vis de la Melbourne, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel