Muzică interbelică live, concert în grădina MNLR
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 16 august 2019, de la ora 19.00 în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la un concert cu totul special susținut de Jezebel și Alexandru Burcă.

„O artistă cu un nume învăluit în mister, Jezebel, care abordează genuri muzicale diferite – de la clasic la folclor românesc, trecând prin jazz, fado, folclor mexican, șansonetă și muzică românească din perioada interbelică -, propune de data aceasta publicului bucureștean o seară în ritmuri cubaneze și spaniole, dar și tango argentinian, susținută la pian de Alexandru Burcă.

La 8 ani asculta Carlos Gardel, Edith Piaf şi Maria Tănase. A absolvit o şcoală de muzică, dar părinţii au sfătuit-o să urmeze o carieră mai sigură. Jezebel (Izabela Barbu) a făcut şapte ani de pian. A fost dorinţa tatălui ei să înveţe să cânte la un instrument. „Părinţii mei sunt foarte muzicali. Tatăl meu nu m-a lăsat să urmez această cale, considerând că mă pune la adăpost de prejudecăţile legate de viaţa de artist şi de minusurile pe care le incumbă. Pentru că această meserie este o zbatere, o muncă uriașă, care te consumă", afirmă Jezebel. A luat însă lecţii de canto, a învăţat să respire, toate acestea ajutând-o să-şi mărească ambitusul. Să renunţi la 40 de ani la o profesie care-ți asigură un trai confortabil pentru a-ţi urma pasiunea și a-ți împlini un vis este un mare act de curaj, însă artista crede că acest pas este doar „un act de trezire, momentul de responsabilizare şi ridicarea vălului ceţei de pe ochi, minte, conştiinţă" şi că fiecare ar trebui să-şi urmeze calea, să facă doar ceea ce-i este menit.

Alexandru Burcă este unul dintre cei mai versatili pianiști români. La vârsta de 4 ani, când a început studiul pianului, nu știa că se va îndrăgosti de acest instrument și-și va dori să urmeze o carieră muzicală care-i va scoate în cale oameni minunați și proiecte importante. „În evoluţia mea ca muzician, fiecare profesionist în parte m-a conturat într-un fel anume, indiferent că vorbim despre părinţii mei care m-au sprijinit de la început și mi-au transmis dragostea pentru muzică, despre profesorii cu care am lucrat în ţară și în străinătate sau despre muzicienii cu care am împărtășit idei și idealuri", crede cu tărie artistul.

A colaborat cu o serie de teatre cum ar fi Teatrul de Revistă Constantin Tănase din București, Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu, cu Teatrul Naţional din Timișoara. Timp de patru ani a predat pian la Școala de Arte din București și a avut studenţi cu vârste cuprinse între 4 și 60 de ani. În plus, s-a implicat și în proiecte care susţin cultura și educaţia tinerilor, ca membru al juriului în diferite concursuri naţionale sau ca profesor pentru copiii cu deficienţe de vedere."

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, anunță MNLR într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel