Multinaţionalele blochează muzica românească la radio. Victor Socaciu: 85 la sută din bani merg afară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radio
Radio
Ducu Bertzi şi Victor Socaciu au explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, de ce muzica folk nu ajunge pe radio şi au povestit ce răspuns au primit de la un post de radio în această privinţă. 

"Ăsta a fost răspunsul civilizat când am discutat cu un director de la un post de radio. Cică s-a făcut o analiză cu staff-ul, muzica e foarte faină, dar nu intră în trendul pe care noi vrem să-l promovăm. Ei bine, asta nu e ok. Pentru că dacă ei şi-au impus un trend, ce fel de radio sunt?", a spus Ducu Bertzi la DC NEWS. 

Eterul produce bani 

Victor Socaciu a dezvăluit şi el unul dintre motivele pentru care muzica folk  nu este popularizată. 

"Hai să presupunem că aici, în faţa noastra, este eterul României. Şi acest eter produce bani, din drepturi de autor, drepturi conexe, etc. Bătaia e pe bani, în noua societate în care ne aflăm. Atunci, acest eter al României este câştigat de nişte mari firme străine care au posturile lor, politicile lor de promovare ale unor piese care să creeze un gust în România şi să absoarbă banii din sistem. În situaţia asta, din 100 de milioane de euro pe an, presupunând, pentru drepturile de autor, cam 85 la sută merg afară", a spus Victor Socaciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel