Data publicării:

Muzeul Kitsch-ului la AFI. Protest împotriva folosirii simbolurilor creștine / FOTO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Muzeul Kitsch-ului la AFI. Protest împotriva folosirii simbolurilor creștine / Sursă foto: Pixbay
Muzeul Kitsch-ului la AFI. Protest împotriva folosirii simbolurilor creștine / Sursă foto: Pixbay
Ca urmare a faptului că la Muzeul Kitsch-ului de la AFI Palace Cotroceni au fost expuse mai multe simboluri creștine, în seara zilei de 9 februarie a avut loc un protest.

Ca urmare a faptului că Muzeul Kitsch-ului a folosit simboluri creștine în exponate, un grup a protestat în mall-ul AFI Palace Cotroceni.

„Muzeul Kitschului s-a mutat în AFI Cotroceni, pe patinoar. Între 7 februarie și 7 aprilie, ne dăm pe gheață, la AFI.

Am preferat să facem o inaugurare soft, adică fără zarva corespunzătoare, întrucât am fost asaltați oricum, de peste 5000 de vizitatori, chiar din prima zi.

Probabil și pentru ca accesul e moca.Vă așteptăm, pe rând, să vizitați Muzeul Kitschului pe gheață“, precizează cei de la Muzeu.

Care exponate i-au deranjat pe cetățeni?

 

Un cetățean a postat fotografii cu exponate ale muzeului care sunt considerate blasfemii la adresa Bisericii și Creștinismului.

Protest la AFI

Într-o postare pe pagina de Facebook, Grupul N.O.I. a postat o fotografie în care a precizat că au manifestat împotriva folosirii simbolurilor creștine de către Muzeul Kitsch-ului:

“Grupul N.O.I. a afișat in aceasta seara la AFI Cotroceni un mesaj prin care ne arătam dezacordul față de expoziția blasfemiatoare la adresa credinței noastre ortodoxe.

Solicităm închiderea acestei expoziții grotești, iar dacă aceasta nu se va întâmpla, vom începe o campanie de boicot împotriva AFI Cotroceni.

“La noi acasă credința nu e kitsch

Lăsați românii-n pace, vă dăm un sfat:

Do the country switch”, se arată în mesajul Grupului N.O.I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel