Mutații ale variantelor Delta și Delta Plus. Motivul pentru care se reinfectează persoanele vaccinate și cele trecute prin boală
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Mutații ale variantelor Delta și Delta Plus. Motivul pentru care se reinfectează persoanele vaccinate și cele trecute prin boală  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Mutații ale variantelor Delta și Delta Plus. Motivul pentru care se reinfectează persoanele vaccinate și cele trecute prin boală / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cercetătorii au identificat mutații ale variantelor Delta și Delta Plus. Rezultatele ajută la explicarea reinfectărilor COVID-19, a infecțiilor cu varianta Delta, în ciuda eforturilor de vaccinare.

Folosind instrumente și programare bioinformatică, oamenii de știință au identificat mutații specifice, inclusiv o mutație, K417N, care este prezentă în toate infecțiile Delta Plus, dar nu este prezentă în aproape nici o infecție Delta. Descoperirile oferă indicii importante cercetătorilor cu privire la schimbările structurale ale virusului și evidențiază necesitatea extinderii setului de instrumente în lupta împotriva COVID-19.

Când Kamlendra Singh a zburat înapoi în Missouri din India, în aprilie, a dezvoltat tuse și febră, în ciuda faptului că a fost vaccinat de COVID-19 și a fost testat negativ chiar înainte de plecare.

Totuși, Singh a fost testat pozitiv pentru COVID-19, cel mai probabil din cauza infecției cu varianta Delta, la sosirea sa acasă în ținutul Boone, un diagnostic pe care l-au experimentat alte persoane complet vaccinate și cei care au trecut deja prin boală.

Studiu pe 300.000 de oameni

După recuperarea sa acasă, Singh, profesor la Colegiul de Medicină Veterinară MU și la Centrul de Științe ale Vieții Bond, s-a alăturat, alături de studentul Saathvik Kannan și cu Siddappa Byrareddy, profesor la Universitatea din Nebraska Medical Center, pentru a analiza secvențele de proteine ​​pentru mai mult de 300.000 de probe COVID-19 din două variante emergente din întreaga lume, cunoscute sub numele de Delta și Delta Plus.

Folosind instrumente și programare bioinformatică, echipa a identificat cinci mutații specifice care sunt mult mai răspândite în infecțiile Delta Plus comparativ cu infecțiile Delta, inclusiv o mutație, K417N, care este prezentă în toate infecțiile Delta Plus, dar nu este prezentă în aproape nici o infecție Delta. Descoperirile oferă indicii importante cercetătorilor cu privire la schimbările structurale ale virusului și evidențiază necesitatea extinderii setului de instrumente în lupta împotriva COVID-19.

„Fie că este vorba de anticorpi naturali produși din COVID-19 anterior sau de anticorpii produși din vaccin, demonstrăm structural cât de periculos și de inteligent este virusul, putând suferi mutații într-un mod pe care anticorpii nu par să-l recunoască", au spus cercetătorii. Aceste descoperiri ajuta la explicarea de ce au existat atâtea persoane care au fost testate pozitiv pentru variantele Delta, in ciuda faptului ca au fost vaccinate sau au trecut prin boală.

Singh a explicat că, în timp ce vaccinurile COVID-19 au fost eficiente, un alt instrument posibil în răspunsul la pandemie ar putea fi dezvoltarea de medicamente antivirale care vizează zone specifice ale virusului care rămân neschimbate de mutații.

„Nu a existat încă un vaccin pentru HIV din cauza variabilității imprevizibile care vine adesea cu virusurile care suferă mutații frecvent”, a spus Singh. "Dacă putem dezvolta medicamente cu molecule mici care vizează partea virusului care nu suferă mutații, aceasta va fi soluția finală pentru combaterea virusului", a mai explicat el.

„Analiza evolutivă a variantelor Delta și Delta Plus ale virusurilor SARS-CoV-2” a fost publicată recent în Journal of Autoimmunity. Finanțarea a fost asigurată de Bond Life Sciences Center și de Institutul Național de Cercetare Strategică de la Universitatea din Nebraska, potrivit ScienceDaily.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel