Mutare de miliarde de euro pentru UPC
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 22 dec 2017, 09:18
WhatsApp
Compania de comunicaţii prin cablu Liberty Global, proprietarul UPC, a anunţat joi vânzarea diviziei UPC Austria către filială locală a Deutsche Telekom pentru o valoare de 1,9 miliarde euro, transmite Reuters.

UPC Austria este cel mai mare operator de cablu din Austria, cu 654.000 de clienţi, oferind servicii de video, voce şi internet în bandă largă. Cifra de afaceri a UPC Austria se ridică la 342 milioane de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din veniturile totale realizate de Liberty Global în 2016.

'Combinaţia dintre UPC Austria şi T-Mobile Austria va oferi mărimea naţională necesară pentru a putea concura cu companii mai mari precum A1', a declarat directorul general de la Liberty Global, Mike Fries.

În conformitate cu termenii acordului, Liberty Global va furniza anumite servicii de tranziţie timp de până la patru ani, în principal funcţii de reţea şi IT, şi de asemenea va permite T-Mobile Austria să utilizeze brandul UPV timp de trei ani.

Pentru Deutsche Telekom această tranzacţie îi permite grupului german să îşi extindă prezenţa pe o piaţă unde până acum afacerile sale erau limitate la telefonia mobilă. Pentru Liberty Global, Austria nu este o piaţă prioritară în condiţiile în care afacerile Virgin Media din Marea Britanie sunt responsabile pentru cea mai mare parte din venituri.

[citeste si]

Liberty Global este cea mai mare companie internaţională de comunicaţii prin cablu, cu operaţiuni în peste 30 de ţări din Europa, America Latină şi Caraibe. Operatorul de telecomunicaţii UPC România, parte a Liberty Global, a înregistrat în 2016 venituri nete de 689,3 milioane lei, în creştere cu 8,8% faţă de 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?