Muştarul conţine un colorant riscant pentru astmatici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Puţine persoane ştiu cât de periculos poate fi banalul şi nelipsitul muştar, atât de consumat de români.

Este foarte gustos, însă culoarea acestuia este dată şi de un aditiv foarte periculos, potrivit Adevarul.ro.

“Aditivii nu sunt nici necesari organismului şi nici nu au o calitate nutriţională superioară produselor tradiţionale, naturale. Totuşi, majoritatea aditivilor alimentari sunt în general inofensivi însă consumul lor în cantităţi mari sau a celor cu proprietăţi toxice şi chiar cancerigene, poate determina alergii, stări de oboseala, greţuri, dureri de cap, palpitaţii, boli cardiovasculare şi alte afecţiuni grave”, atenţionează Mihaela Gribovschi, medic nutriţionist, citat de viataverdeviu.ro.

Citește și: Cancer pancreatic: medicii au inversat procesul de malignizare

Printre cele mai periculoase E-uri, spun specialiştii, se numără şi E102 sau Tartrazina, un colorant galben, foarte nociv, care se găsește în muştar. Acesta poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel