Mustang Mach-E va fi mai ieftin. FORD a decis să reducă preţul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Julissa Helmuth, Pexels
Fotografie de la Julissa Helmuth, Pexels
FORD a decis să ieftinească SUV-ul electric MACH-E. 

Producătorul auto american Ford a anunţat miercuri că a decis să taie preţurile pentru SUV-ul Mustang Mach-E pe piaţa din China, cu 40.000 yuani (5.700 de dolari), în încercarea de a stimula cererea pentru automobilele sale electrice, transmite Reuters.

Oferta este valabilă până la finalul lunii aprilie, în condiţiile în care China este cea mai mare piaţă auto din lume.

Maşinile Mustang Mach-E sunt acum disponibile în China la preţuri începând de la 209.900 yuani, după discount, a anunţat un reprezentat al Ford China.

Producătorul auto american a redus deja preţurile pentru Mach-E cu 5.900 pe piaţa din SUA. Şi Tesla a anunţat că a decis să taie preţurile pentru Model S şi Model X pe piaţa din SUA, cu 5.000, respectiv 10.000 de dolari. Este pentru a doua oară în acest an când Tesla anunţă reduceri de preţuri, după ce în luna ianuarie a tăiat preţurile globale pentru vehiculele sale electrice cu până la 20%.

În noiembrie, Ford anunţa că accelerează producţia Mustang Mach-E şi pe plan global ar urma să fabrice 270.000 de unităţi până la finalul lui 2023. Compania produce Mach-E în Mexic şi China.

Ford a vândut anul trecut 39.458 modele Mach-E pe piaţa din SUA, un avans de 45% faţă de 2021, dar în China a vândut doar 7.782 unităţi. Conform datelor CAAM - Asociaţia Producătorilor Auto din China - Tesla a vândut anul trecut 455.091 Model Y pe piaţa chineză, scrie Agerpres. 

FORD are o nouă divizie de conducere automatizată 

Grupul american Ford a anunţat lansarea unei noi subsidiare dedicate sistemelor de conducere automatizată, Latitude AI, la câteva luni după ce a închis operaţiunile fostei divizii de servicii de mobilitate Argo AI, transmit Xinhua şi Reuters.

Producătorii auto, inclusiv Mercedes-Benz, şi-au majorat investiţiile pentru a integra tehnologia autonomă şi software în vehicule.

Latitude va extinde actuala tehnologie a companiei - BlueCruise - care oferă deja la anumite modele conducere fără folosirea mâinilor.

Latitude, care va fi condusă de Sammy Omari, are sediul central în Pittsburgh, cu centre suplimentare de inginerie în Dearborn, Michigan şi Palo Alto. Ford a angajat la noua subsidiară aproximativ 550 de muncitori care au lucrat la Argo AI.

Din cauza investiţiei în Argo, care a început în 2017, Ford a înregistrat o depreciere înainte de impozitare de 2,7 miliarde de dolari.

Separat, Ford a anunţat că a vândut pe piaţa din SUA 157.606 vehicule în februarie, o creştere de 22% faţă de cele 129.273 unităţi livrate în februarie 2022, iar cota sa de piaţă a crescut cu 1,4 puncte procentuale, la 13,3%. De asemenea, în primele două luni din acest an, vânzările în SUA au înregistrat un avans de 11,4%.

În ultimii doi ani, producătorii auto s-au confruntat cu o serie de perturbări în lanţurile de aprovizionare, care au întârziat în mod repetat producţia de vehicule, deseori din cauza deficitului de semiconductori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel