Musk la Bran, între aplauze și greață. S-a umplut Internetul de ”gropari”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
A fost sau n-a fost Elon Musk la Bran? Asta-i întrebarea! 

Sfârâie Internetul, ard rețelele sociale care critică presa că a scris că a fost Elon Musk la Bran. Unii oameni de media - care până ieri dădeau ”breaking news” - și care mulți nu s-au remarcat prin realizări de presă ”quality” au reapărut precum ciupercile după ploaie și dau lecții de verificare a informației, lecții pe care ei nu le mai aplică de când au deschis manualul, dar de care au auzit, cu toții, în facultate. Sunt acei oameni care râd la final, cu satisfație, spunând: ”Știam eu!”. 

Culmea e că știrea cu Elon Musk a răspuns la toate întrebările, dar asta nu a garantat realitatea faptelor. Pentru că știrea s-a bazat pe un zvon care a făcut înconjurul nu al țării, ci al lumii, un zvon perfect construit, ca un produs de marketing șlefuit și eliberat în lume. Pare că un PR trebuie aplaudat la scenă deschisă! 

Dar jurnaliștii de la publicații internaționale celebre nu au auzit că trebuiau să-și verifice informația? Ah, de ei au uitat cei atotetici, că e mai simplu de criticat mioriticul - în tot și-n toate. 

Organizarea petrecerii la Castelul Bran, în sine, nu este un fake news. A fost organizată o petrecere de proporții pentru miliardari ai lumii care puteau merge oriunde pe acest glob, dar au ales mitul lui Dracula de Halloween. S-a vehiculat, un weekend întreg, prezența doar a unor posibili participanți, fiind foarte cunoscuți publicului din România și din lume. Indiferent că ei au fost sau n-au fost.... sau că au fost doar personajele lor, petrecerea a existat și, dincolo de Musk & Jolie, a căror prezență în persoană reprezintă o enigmă, a reunit alți miliardari ai lumii.

E adevărat că decența celor care nu ies în față nu vinde, dar simpla lor prezență ar trebui să apese butonul roșu la Turism și-n presa din România și totul ar trebui prezentat ca un avantaj, nu ca o critică constantă la noi. 

Greața, în schimb, este rezultatul petrecerii din weekend, de parcă momentul în sine a fost fantomatic. Alții - pe care-i venerăm - se mândresc cu niște nimicuri ce nu pot fi verificate vreodată, dar fac din ele turism. Ne uităm la ei cu admirație, în timp ce dăm cu piciorul la tot ce avem noi, căci pare că ne place să ne dăm în cap cu o poftă în acord cu Halloween-ul - sinistră. Râdem, glumim, dar nu părăsim incinta! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel