Urmărește emisiunea live
Musafir nepoftit pe croazeta din Cannes
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Croazeta din Cannes, privată în această perioadă de participanţii la festivalul tradiţional din sud-estul Franţei, a primit în acest weekend vizita unei vedete neobişnuite, un mistreţ tânăr cu o greutate de cincizeci de kilograme, conform poliţiei municipale, citată duminică de agenţia AFP.

Animalul solitar a fost observat de o patrulă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se plimba liniştit pe faimosul bulevard din Cannes, complet pustiu, vizibil nederanjat de faptul că era filmat, a declarat pentru AFP Yves Daros, directorul poliţiei municipale. Pentru evitarea unui accident, patrula a urmărit cu răbdare animalul care s-a plimbat pe toată lungimea Croazetei, prin dreptul vitrinelor magazinelor de lux din apropierea Palatului Festivalurilor, transmite Agerpres.

Escortat de o maşină de poliţie, animalul s-a întors în cele din urmă, după un ultim tur prin faimoasa Palm Beach, în pădurea de pe dealul Californie, de unde probabil coborâse. "Este pentru prima dată când am văzut unul pe Croazetă", a spus râzând Yves Daros. Aflat în izolare de la data de 17 martie, la fel ca restul teritoriului Franţei, din cauza COVID-19, oraşul Cannes obişnuieşte în această perioadă să întâmpine industria şi vedetele cinematografice în cadrul festivalului anual.

Însă, cea de-a 73-a ediţie a acestei reuniuni, care trebuia să înceapă marţi şi să se desfăşoare până la data de 23 mai, a fost în cele din urmă amânată de organizatori, iniţial pentru sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie, apoi sine die. De atunci, organizatorii festivalului au indicat că "studiază toate oportunităţile" pentru organizarea festivalului în acest an, "într-un fel sau altul".

Secţiunile paralele ale Festivalului de la Cannes - Semaine de la Critique, Quinzaine des Realisateurs şi ACID Cannes - au anunţat, printr-un comunicat comun publicat la 15 aprilie pe site-urile lor oficiale, că îşi anulează ediţiile din 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel