Musaca de cartofi cu cașcaval. Rețetă delicioasă și foarte simplă
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
musaca
musaca
Vă este poftă de musaca de cartofi cu cașcaval? Iată o rețetă delicioasă și foarte simplă!

Ingrediente (9 porții)

800 g carne tocată amestec

100 ml suc de roșii

400 g brânză telemea

100 g unt

200 ml lapte

100 g cașcaval

1 kg cartofi

2 cepe

ulei

sare

piper

Mod de preparare

Se toacă cepele mărunt și se prăjesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare și piper după gust și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic, amestecând des, până se pătrunde carnea și scade. Se curăță cartofii și se fierb. Se scot din apă, se pasează și se freacă cu untul și laptele. La final se adaugă brânza rasă.

Se montează musacaua. Se unge cu unt o tavă întinsă. Se întinde o treime din cantitatea de carne și se acoperă cu o treime din cantitatea de piure. Se repetă operația de încă două ori, păstrând proporțiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presară puțin cașcaval ras. Se coace 20 minute la foc moderat, scrie Kaufland.

VEZI ȘI: Drojdia uscată inactivă, beneficii în Postul Crăciunului. Înlocuiește cașcavalul

Dacă ții Postul Crăciunului și vrei să dai aromă mâncărurilor tale, poți alege drojgia uscată inactivă. Doar câțiva fulgi sunt suficienți pentru a da gust preparatelor.

Drojdia uscată inactivă este un supliment alimentar bogat în vitamine și minerale. Se folosește pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor, dar și ca agent de legare, ca înlocuitor de ou, în chifteluțe, perișoare, drob etc.


Fulgii de drojdie sunt o sursă importantă de proteine, având peste 55% proteină de calitate, 18 amino-acizi și 15 minerale. Un alt beneficiu major al fulgilor de drojdie uscată este conținutul mare de vitamina B. Vitamina B este responsabilă de menținerea unui nivel echilibrat de stres și îmbunătățește aspectul pielii.


De asemenea, fulgii de drojdie mențin nivelul optim de colesterol, ajută la buna funcționare a ficatului și ajută la curățarea intestinului.

Fulgii de drojdie uscată pot fi folosiți cu încredere în bucătărie pentru a da gust mâncărurilor, fiind ideal în perioadele de post, ca înlocuitor al cașcavalului. Fulgii se pot folosi cu încredere pe cartofi, piureuri, bruschete și alte sortimente de mâncare.

Este recomandat să nu se depășească doză zilnică de 10g.

Această drojdie nu se folosește pentru dospirea aluaturilor. Nu este destinată procesului de coacere sau de frământare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel