ALEGERI 2016. Mureș. Fromațiunile care dau startul parlamentarelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
În județul Mureș s-au înscris în bătălia electorală de luna viitoare 10 partide, 16 organizaţii ale minorităţilor naţionale şi un independent, însumând 181 de candidaţi.

Pe lângă listele de candidaţi înaintate de organizaţiile minorităţilor naţionale, care au în total 49 de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, BEJ Mureş a constatat rămânerea definitivă a 132 de candidaturi depuse de zece formaţiuni politice şi un candidat independent, majoritatea fiind pentru Camera Deputaţilor, scrie Agerpres.

Pentru Senat se luptă 50 de candidaţi din partea a zece formaţiuni politice, în timp ce pentru Camera Deputaţilor au intrat în cursă 82 de candidaţi, plus cei 49 ai organizaţiilor minorităţilor naţionale.

Au depus liste de candidaţi Partidul Mişcarea Populară (PMP), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Naţional Liberal (PNL), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), Partidul România Unită (PRU), Alianţa Noastră România (ANR), Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul România Mare (PRM), Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Partidul Ecologist Român (PER) şi independentul Costel Neacşu, precum şi 16 organizaţii ale minorităţilor.

În urma tragerii la sorţi efectuate de Biroul de Circumscripţie Electorală numărul 28 Mureş, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) va ocupa prima poziţie pe buletinele de vot pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Potrivit tragerii la sorţi, pentru alegerea Senatului, pe buletinul de vot sunt înscrise în ordine 10 formaţiuni politice: ALDE, PSD, PNL, UDMR, PER, PRM, ANR, PRU, PMP şi USR.

BEJ Mureş a respins şi un candidat din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL) pe motiv că acesta nu a depus numărul necesar de semnături de susţinere. Dosarul a ajuns în instanţă şi s-a formulat o excepţie de neconstituţionalitate, care va fi înaintată Curţii Constituţionale a României.

În registrul electoral din judeţul Mureş figurează 482.800 alegători, candidaţii având de adunat câte 4.828 de semnături de susţinere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel