Muraru, reacție nervoasă la adresa lui Ciolacu, în SUA. Chirieac: Probabil răspunde în fața președintelui Iohannis. Nu ar fi trebuit să facă această afirmație
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Andrei Muraru
Foto: Facebook Andrei Muraru
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat replicile ambasadorului Andrei Muraru la adresa premierului Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Washington.

Ambasadorul România în SUA, Andrei Muraru, i-a aruncat replici tăioase premierului Marcel Ciolacu la Washington după ce el nu a participat duminică la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Statele Unite ale Americii.

"Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii - întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor", a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

Bogdan Chirieac: Suntem sătui de războiul ăsta rece între președinte și prim-ministru

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat reacția ambasadorului Andrei Muraru, afirmând că aceasta nu este tocmai una potrivită.

"Așa suntem sătui de războiul ăsta rece instituit în România de pe vremea lui Traian Băsescu între președinte și prim-ministru. Probabil că domnul ambasador al României, cum se consideră că de multe ori, răspunde direct în fața președintelui Iohannis, pentru că acolo se află și doamna Luminița Odobescu, ministrul de Externe, în fața căreia ar trebui să răspundă și ambasadorul, că de asta există minister de Externe și în țara noastră ca și în alte țări civilizate. Cine știe ce s-a întâmplat acolo... Oricum, excelența sa ambasadorul Muraru nu ar fi trebuit să facă această declarație deoarece dânsul asta a dat de înțeles că există o ruptură cu premierul. Crede domnia sa că a făcut un bine relațiilor dintre SUA și România?

Cu atât mai mult cu cât excelența sa ambasadorul SUA la București, doamna Kathleen Kavalec, este în delegație și participă la aceste întâlniri. Deci înseamnă că premierul nu l-a dorit pe ambasador, poate că nu e mulțumit. Nu vor fi niciun fel de consecințe deoarece se va opune președintele Klaus Iohannis. Doamna Luminița Odobescu, care nu e membru de partid, e diplomat de carieră, nu îl va retrage pe ambasadorul Muraru de la Washington. Iohannis va fi foarte mulțumit deoarece iată, îi este credincios, chiar dacă afectează România, deci nu se va întâmpla nimic în acest sens.

"Lupta aceasta între președinte și prim-ministru a făcut de-a lungul timpului enorm de mult rău României"

În același timp, vizita lui Ciolacu în America este foarte importantă la nivel executiv. Se vede cu externele, cu Kathleen Kavalec și cu apărarea, cu Lloyd Austin, deci nu e o glumă, e chiar pe bune. Are nu știu câți miniștri în delegație, ceea ce Iohannis nu face, domnia sa e singur la Dubai, cum a fost singur în Africa. Mă rog, acum a luat doi miniștri, dar în Africa nu a fost, în America de Sud nu a fost, acum a luat doi miniștri pentru că probabil așa e protocolul la summit-ul ăsta climatic, deci avem multe lucruri de recuperat, iar lupta aceasta între președinte și prim-ministru a făcut de-a lungul timpului enorm de mult rău României.

Deci în America te duci ca o singură națiune deoarece relația cu America este esențială pentru țara noastră, nu mai e cazul să explicăm de ce. Te duci acolo să arăți că ambasadorul e într-o parte cu Iohannis și premierul care face o vizită binevenită, chiar dacă nu se vede cu doamna Kamala Harris, absolut binevenită, eforturile astea sunt umbrite cumva de reacția de nervi a ambasadorului Muraru", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel