Data actualizării:
Data publicării:

Murad dă cărțile pe față! Are în spate o armată de oameni și tot e foarte greu: Cum reușesc afacerile mici? Politicianul care a recunoscut greșeala în direct: Made in China!

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
foto Facebook Mohammad Murad
foto Facebook Mohammad Murad

Europa a ales ”made in China”, externalizându-și producția pentru mâna de lucru ieftină, o greșeală pe care a ajuns să o conștientizeze odată cu apariția pandemiei și pe care continuă să o descopere odată cu războiul și criza din energie. Mohammad Murad, investitor român, a deschis cutia Pandorei la DCNews! 

Mohammad Murad a deschis subiectul în emisiunea ce o realizează la DCNews, ”De Ce Nu în România?”, spunând, ca investitor și om de afaceri, că ”eram foarte interesat de niște panouri fotovoltaice”, însă ”e foarte greu să înțelegi”. Spune asta din perspectiva omului cu care are aproximativ 4.000 de angajați și se întreabă, dacă lui, cu atâția angajați și cu atâtea posibilități, îi e greu, cum îi este unui om care are o afacere mică, o fermă, de exemplu. ”Totul e foarte complicat” i-a spus Mohammad Murad lui Toma Petcu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senat, prezent în emisiunea de miercuri. 

Greșeala ultimilor 30 de ani

Practic, a deschis cutia Pandorei. Toma Petcu a spus că foarte multe proiecte au fost aprobate în acest sens la fondul de mediu, însă, din discuțiile ”de culise” purtate până acum, afirmă că ”problema foarte mare este producția acestor panouri: se pare că singurul producător consistent în piață au rămas chinezii.” El a precizat că producția din Germania nu mai acoperă decât cererea internă și foarte puțin din export. ”Trebuie să recunoaștem, Europa a făcut o greșeală în ultimii 25-30 de ani, a preferat să producă mai ieftin în altă parte - în China, în speță-  și mai puțin în Europa” a continuat Toma Petcu. 

”Pandemia, criza energetică și războiul ne dovedesc că trebuie să gândim mult mai complex” a remarcat președintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senat. 

Citește și: De ce-și tipăresc statele din Africa banii în Marea Britanie, Suedia sau Germania, aruncându-se în crize de lichidități. Doar transportul costă 70.000 de lire

Vezi în video de la minutul 26:00: 

Youtube video image

În cadrul emisiunii, prezent prin video call a fost și Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din Senat, care a dezbătut, alături de Val Vâlcu și Toma Petcu situația celui mai mare producător de îngrășăminte din România, Azomureș, care și-a suspendat parțial producția din cauza prețurilor la energie. Recent, a anunțat că ar continua discuțiile cu Gazprom cu privire la o aprovizionare a combinatului cu gaz, deși nu se știe dacă poate face acest lucru. 

Citește aici mai mult: EXCLUSIV  Azomureș a vândut gazele cumpărate în 2021 la prețurile din 2022. Toma Petcu și Daniel Zamfir, despre mutarea producătorului de îngrășăminte care lasă agricultorii cu ochii-n soare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel