Munție și tancuri Leopard în noul pachet de ajutor din partea Spaniei pentru Ucraina
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Spania va furniza Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, inclusiv tancuri de luptă Leopard și muniție de calibru mare, a anunțat pe 20 mai ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles.

Conform ziarului spaniol El Mundo, citat de NV Ukraine, Robles a declarat că transportul de ajutor va ajunge în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie.

Ea a făcut acest anunț în cadrul unei reuniuni a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, prezidată de secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

Pe 6 mai, Robles a confirmat că Madridul a livrat un lot de rachete interceptoare pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina.
În martie, presa a raportat că Spania va livra Ucrainei 19 tancuri Leopard 2A4, scoase din depozitul de lungă durată.

Ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles, confirmă că rachetele pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot furnizate de Madrid și aliații săi au fost livrate în Ucraina, a raportat ziarul spaniol El Mundo pe 6 mai.

Robles a făcut acest anunț în timpul unei vizite la Zaragoza, unde trupele ucrainene se antrenează.

„Aceste rachete sunt pentru apărare antiaeriană și sunt clar destinate să protejeze Ucraina de atacurile rusești în curs”, a spus ministrul.

Robles a adăugat că dictatorul rus Vladimir Putin nu are nicio ezitare în a continua să folosească atacuri aeriene devastatoare împotriva populației civile din Ucraina.

Vorbind la reuniunea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei din 26 aprilie, Robles a spus că Spania va livra rachetele antiaeriene în Ucraina în zilele următoare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat anterior aliaților să furnizeze cel puțin șapte sisteme Patriot pentru a proteja marile orașe ucrainene de atacurile aeriene rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel