Muniție de război, descoperită la Iași
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ muniție război / Imagine de Carlos Andrés Ruiz Palacio de la Pixabay
Foto ilustrativ muniție război / Imagine de Carlos Andrés Ruiz Palacio de la Pixabay
Mai multe proiectile de proveniență germană au fost descoperite în Iași. 

Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit în ultimele zile în mai multe localități din județ, într-o serie de misiuni de asanare și distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, scrie BZI.

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Stânca, Pădurea Stânca-Victoria, din comuna Victoria. S-a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 500 de metri pătrați de teren împădurit.

„În urma intervenției au fost identificate o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, un proiectil exploziv de calibru 75 milimetri, un proiectil perforant calibru 57 de milimetri, un proiectil exploziv calibru 47 de milimetri. S-au mai descoperit și o bombă de aviație antipersonal SD1 germană și 30 de cartușe calibru 7,62 de milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Proiectile din Al Doilea Război Mondial, găsite și în comuna Ruginoasa

„În data de 6 aprilie 2021, ora 9:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dumbrăvița, comuna Ruginoasa. S-a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de 200 de metri pătrați de teren din cadrul unei gospodării a populației. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru de 120 milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel