Mundipharma, despre retragerea din România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

În urma articoluluiLa sfârșitul anului trecut, Mundipharma a luat decizia reducerii activității de reprezentare directă în România precum și de a căuta o nouă alternativă de business pe plan local. În acest context este important de reținut că, deși au existat unele discontinuități în aprovizionare, produsele noastre vor fi și în continuare la dispoziția medicilor și a pacienților români iar serviciile de farmacovigilență, informațiile medicale și de siguranță vor continua să fie puse la dispoziție permanent, cu respectarea tuturor legilor și reglementărilor specifice. Avem importuri în derulare cu toți importatorii noștri pentru întreaga gama de produse iar fluxul de import va rămâne fluent și în continuare.

Decizia s-a bazat pe înăsprirea considerabilă a condițiilor de desfășurare a activității pe piața farmaceutică românească, pe creșterea considerabila a expunerii la riscuri financiare, precum și pe creșterea considerată insuportabilă a nivelului de taxare. Mai concret, perioada foarte lungă de timp în care listele de compensate și gratuite nu au fost completate cu molecule noi, inovatoare, prețurile impuse la nivel minim european, referențierea prețurilor produselor originale la cele generice, introducerea pe listele de gratuite și compensate a unor produse care, deși nu se afla la dispoziția reală a pacienților, au avut ca efect introducerea coplății suportate în fapt tot de către companie, prelungirea termenelor de încasare a banilor de către producători la peste 340-360 de zile și în final taxa clawback au făcut ca această decizie să fie luată.

Compania Mundipharma este prezentă în România din anul 1995 fiind unul dintre cei mai experimentați producători mondiali de analgezice opioide. În portofoliul companiei se găsesc numai produse originale, a căror eficiență a fost dovedită clinic pe plan internațional de mai bine de jumătate de secol. De-a lungul ultimului deceniu, compania s-a impus și în România prin calitatea și siguranța deosebită a produselor sale, contribuind astfel simțitor la îmbunătățirea calității vieții pacienților cu dureri cronice. Prin întreaga sa activitate Mundipharma este permanent alături de specialiști și, implicit, de pacienți în ceea ce privește tratamentele analgezice de calitate, flexibile și adaptate atât nevoilor celor suferinzi cât și procedurilor și normelor internaționale unanim acceptate.

Pentru viitor, Mundipharma lucrează la un nou model de desfășurare a activității în România cu atât mai mult cu cât programul înregistrării de noi produse originale este și rămâne în plină desfășurare iar unele produse deja înregistrate se așteaptă să fie integrate în lista de gratuite și compensate la momentul republicării ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel