România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 22 mai, 12:01
Muncitorii români și sparanghelul. Hossu: Problemă FALSĂ! S-a demonstrat acum
FOTO AGERPRES
Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, atrage atenţia asupra unei concluzii care se trage după ce mii de români au plecat, în plină pandemie, la muncă sezonieră în străinătate.

Într-un interviu acordat DC News TV, Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, a afirmat că, după imaginile cu miile de români care, riscându-şi sănătatea, au plecat la muncă sezonieră în Germania şi în alte ţări din Vest, concluzia care se trage este aceea că afirmaţia care a intrat în folclor cum că românului nu prea-i place să muncească este falsă. 

"Practic eforturile pe care le fac oamenii nu arată decât că un lucru care, până acum, s-a tot spus, că românii nu vor să muncească este fals şi se demonstrează că fac sacrificii personale deosebite tocmai ca să muncească.

Ceea ce nu se înţelege de către decidenţi este că lumea nu e dispusă să muncească pe nimic aproape, adică pe sume infime. Iar din acest punct de vedere avem o situaţie contradictorie legată de acest lucru în nivelul de retribuire minimal. În continuare, în România avem mai mult de o treime dintre salariaţi plătiţi la nivelul salariului minim care, comparativ cu alte ţări, e evident foarte jos. Ne bătem pe ultimul loc cu bulgarii. În acelaşi timp, preţurile la produsele de strictă necesitate sunt similare cu cele din Vest, ne arată de fapt o disfuncţionalitate majoră care trebuie corectată şi legiferată corect", a declarat Bogdan Hossu.

VIDEO: 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro