România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 28 mai, 10:21
Muncitorii din Sri Lanka alungaţi din Botoşani au fost angajaţi în Cluj
Cei 33 de muncitori din Sri Lanka alungaţi din Botoşani şi abandonaţi pe aeroportul Otopeni şi-au găsit noi locuri de muncă, în Cluj. 

33 de muncitori din Sri Lanka au ajuns, joi, la fabrica DeLonghi din Jucu, județul Cluj, unde vor fi angajați ca operatori pe liniile de asamblare aparatură electrocasnică.  Cei 33 de muncitori din Sri Lanka vor fi angajați ca operatori pe liniile de asamblare aparatură electrocasnică.

Triaj epidemiologic la sosire 

 

Ei au sosit joi dimineață la fabrică și au fost incluși într-un triaj epidemiologic, iar după ce vor fi aprobate documentele de la Imigrări vor începe perioada de training. Directorul general al DeLonghi România, Carmen Petcu, a declarat că muncitorii din Sri Lanka vor lucra ca operatori în linii de asamblare aparatură electrocasnică.

„Vor evolua, învăța, nu vor avea funcții auxiliare”, a spus Petcu.

Întrebată de ce compania a ales să angajeze muncitori din Sri Lanka, aceasta a precizat că a fost, în primul rând, un gest de omenie, pentru a ajuta niște oameni aflați într-o situație dificilă.

„Este cel mai potrivit exemplu ca românii care pleacă în străinătate la muncă în condiții pe care nu le cunosc, în situații pe care nu le gestionează cum trebuie, să înțeleagă că în România se găsește de lucru în condiții corecte, de respect și siguranță. Și să lucreze acasă la ei în loc să lucreze pentru alții”, a spus Petcu, conform Mediafax. 

Toți muncitorii vor fi cazați într-o pensiune din județul Cluj. Contractele de muncă vor avea o durată de un an, iar muncitorii din Sri Lanka vor avea condiții egale cu cei români.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro