Muncitori, ținuți OSTATICI. Marian Chirvase: De ce să ținem cont dacă suntem puși în situații similiare cu cea de la Onești. Cum scăpăm cu viață
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Luare de ostatici Onești. Ce trebuie să știm dacă suntem puși în situații similare / Imagine de Niek Verlaan de la Pixabay
Luare de ostatici Onești. Ce trebuie să știm dacă suntem puși în situații similare / Imagine de Niek Verlaan de la Pixabay
Cascadorul Marian Chirvase a vorbit, pentru DC News, despre ce am putea face dacă suntem puși în situația muncitorilor luați ostatici și uciși la Onești.

Cascadorul Marian Chirvase a explicat pentru DC News de ce ar trebui să ținem cont dacă suntem puși în situații similiare cu cea de la Onești. Vorbim, de asemenea, și despre simple atacuri pe stradă. 

În primul rând, spune cascadorul Marian Chirvase, „trebuie să știi că nu pierzi acea bătaie, trebuie să fii pregătit pentru așa ceva și să nu accepți niciodată ca cineva să te calce în picioare.”

Marian Chirvase crede că, la Onești, prima dată, criminalul *i-a făcut din vorbe*. Aici, trebuie să știm că mulți dintre cei care „se pricep la vorbe” ar bate în retragere la o primă reacție fermă din partea „țintei”. 

„Cred că prima oară i-a înjurat, i-a urlat și, cum se spune pe stradă, *le-a tăiat basul* și s-a urcat pe ei. Pentru orice și pentru oricine, trebuie să fii tu, în primul rând, un caracter care să nu se lase dominat. Sunt foarte mulți care n-au dat o palmă în viața lor, dar sunt tari de gură. Dacă ești și tu tare, încep să plângă.”, a spus Marian Chirvase.

În al doilea rând, cascadorul Marian Chirvase a atras atenția asupra faptului că, „pentru ca cineva să te lovească, să-ți facă un rău, nu poate decât dacă e la o anumită distanță de tine, cam un metru, un metru jumătate. Dacă ei erau aproape, el nu putea să-i ia pe amândoi în brațe, lua doar unu. Celălalt era liber! Acolo, ceva s-a întâmplat verbal până să se ajungă la fizic. Chiar dacă e prin surprindere, el avea două mâini, nu patru. Nu e așa ușor să te bați cu doi.”

Oamenii care umblă cu cuțite, cu pistoale, cu pistoale, sunt caractere slabe - a subliniat Marian Chirvase.

Atacatorul cu cuțit - prima ta reacție contează 

„Cea mai bună apărare este... atacul”, consideră Marian Chirvase.

Pe Internet au apărut afirmații de tipul „dacă are cuțit, nu te bagi să te aperi.” Ei bine, Marian Chirvase e de altă părere și crede că, chiar și în această situație, muncitorii ar fi putut scăpa.

„Prima reacție pe care o ai contează. Te folosești de orice, te aperi cu ce ai! Dacă el vine cu cuțitul, nu e nicio problemă. Poate că în casa aia mai exista ceva: un scaun, o masă, un par, orice... un șpaclu! La situații de genul ăsta, pe unul îl pui momeală, îl dai în față, iar celălalt îl face cum vrea el. 

Dacă e cu cuțitul, ți-e teamă, ok, dar poți să-ți dai jos tricoul, să-l „împachetezi” pe mână și să ataci cu mâna aia. Nu-l lași să-și facă treaba! Dacă brațul până la cot e calumea, poți să-l ataci. Te alegi cu o tăietură și atât...”, ne-a mai spus cascadorul. 

„Oamenilor pe parcursul vieții, li se întâmplă ceva. Dacă mergi pe stradă, vorbești cu cineva și nu se uită în ochii tăi, sigur acel om are o traumă care-l defavorizează în anumite momente. Traumele trebuie spintecate, iar vindecarea vine doar de la sine.”

Marian Chirvase: De la Poliție la cei din casă - lipsă de tactică, de intervenție 

 

În încheiere, Marian Chirvase ne-a declarat că „eu cred că se putea rezolva de afară. Și lunetistul dacă îi dădea în umăr, tot se întâmpla ceva. S-a intervenit foarte, foarte târziu. Nu cred că trebuie să stai atâtea ore așa, la negocieri... s-a ajuns la o situație exact ca la Caracal! Nici poliția n-are spontaneitatea asta de care vorbesc! Oricare dintre noi putea să fie acolo și așteptam așa, să ne salveze.

Greșeala e tot ce s-a întâmplat ieri, inclusiv intervenția poliției, a echipelor de intervenție, a lunetistului, dar și a celor din casă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel