Mumie descoperită în Munţii Altai, detalii surprinzătoare: A murit virgină și fuma cannabis, bolnavă fiind de cancer
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Detalii surprinzătoare au fost scoase la iveală de scanarea la RMN a mumiei descoperite în Munţii Altai din Siberia, care fuma cannabis.

În 1993, în permafrostul din Siberia, a fost descoperită mumia unei tinere conservată natural, care a devenit celebră datorită pielii sale foarte tatuate. În groapa unde a fost înhumată prinţesa cercetătorii au mai găsit haine, peruci, truse de machiaj şi cannabis, scrie Daily Mail, potrivit descopera.ro.

În urma scanării la RMN, la Novosibirsk, cercetătorii ruşi Andrei Letyagin şi Andrei Savelov au observat că mumia, veche de peste 2.500 de ani, prezintă semnele unui cancer mamar agresiv, motiv pentru care tânăra obişnuia să fumeze mult cannabis, pentru atenuarea durerilor.

Drogul pe care-l consuma îi modifica însă tinerei și starea psihică, supuşii ei crezând probabil că prinţesa poate să comunice cu morţii, motiv pentru care aceștia au au avut grijă de ea și nu i-au grăbit moartea. 

De asemenea, analizarea mumiei a mai dezvăluit și că prinţesa suferise în copilărie de osteomielită, o infecţie a oaselor sau a măduvei osoase, și că fusese rănită grav în urma unei căzături de pe cal, în timpul unei migrații într-o tabără de iarnă, cel mai probabil din cauza drogurilor consumate. 

Tânăra s-a îmbolnăvit de cancer după vârsta de 20 de ani și a murit după aproximativ cinci ani de suferință, susțin cercetătorii, care cred însă că adevărata cauză a decesului a fost căzătura de pe cal și starea exagerată de slăbiciune a prințesei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel