Data publicării:

Mulți bucureșteni, fără căldură și apă caldă în pragul iernii: Nu ne vine să credem că Nicușor Dan își mai dorește un mandat de primar

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Mare parte din Sectorul 3 din Capitală a rămas fără agent termic.

Este finalul lunii noiembrie, iar temperatura în Capitală nu a mai trecut în ultimele zile de 9-10 grade. În noaptea de 25 spre 26 noiembrie 2023 au căzut chiar precipitații mixte (lapoviță și ninsoare) în București și temperaturile au oscilat în jurul valorii de zero grade Celsius.

Cu toate acestea, deși suntem în pragul iernii și România urmează să fie lovită de un nou episod de vreme rea, mulți locuitori din Sectorul 3 s-au trezit, luni seara, fără apă caldă și căldură în locuințe. Cel puțin pe strada Burdujeni, întreruperea agentului termic nu a fost anunțată în prealabil, iar locuitorii se văd nevoiți să doarmă în frig și să se spele la lighean.

Potrivit siteului Termoenergetica este vorba de o avarie pe  Magistrala 1 CTE Sud, iar termenul de remediere a problemei este 29.11.2023, 23:30, adică după aproape 3 zile. Asta în condițiile în care, în vară, apa caldă a fost oprită în Sectorul 3 timp de mai multe săptămâni tocmai pentru a se remedia problemele care ar putea să apară în timpul iernii. La acea vreme, sistarea  apei calde a fost anunțată la avizierul fiecărui bloc vizat și locuitorii au putut să gestioneze mai ușor problema, mai ales că era și vară și o parte dintre aceștia erau plecați în concedii.

Compania Termoenergetica se află în subordinea Primăriei Generale a Capitalei.

Ce au promis Nicușor Dan și USR-PLUS în 2020

La alegerile locale din 2020, Nicușor Dan și Alianța USR-PLUS de la vremea aceea au promis căldură și apă caldă, în condițiile în care înainte de a fi primar mai existau avarii în Capitală, însă nu la amploarea celor din prezent.

„Nici nouă nu ne vine să credem că e nevoie să promitem așa ceva“, subliniau cei de la USR-PLUS în imaginile de campanie electorală. Au trecut mai bine de trei ani de atunci iar bucureștenii continuă să înghețe în locuințe și să se spele la lighean, în timp ce primarul Nicușor Dan a anunțat de curând că vrea un nou mandat de edil al Capitalei, ca independent, susținut de „partidele de dreapta“.

Parafrazând sloganul electoral al USR-PLUS din 2020, putem spune cu toată convingerea: Nici nouă nu ne vine să credem că Nicușor Dan își mai dorește un mandat de primar, dar așteptăm cu nerăbdare campania electorală, pentru a vedea ce mai e nevoie să promită!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel