Mugur Ciuvică, pararelă între STS la alegeri și eroarea STS în cazul crimelor din Caracal: Asta e problema mare!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a atacat STS-ul, după ce sistemul nu a reuşit să localizeze cu exactitate telefonul uneia dintre fetele răpite la Caracal, motiv pentru care oamenii legii au descins la mai multe adrese greşite înainte de a ajunge la cea care pare, până acum, a fi cea corectă. 

"Nu ştiu dacă este o legătură sau nu. Probabil că acea modernizare pentru 112 o fi fost folosită şi pentru modernizarea softului pentru alegeri şi tabletele folosite la alegeri. Lăsând la o parte situaţia în sine, care este o tragedie de filme horror,  nu voi intra în zona asta, pentru că nu mă pricep. Strict legat de STS, am observat aplicarea cu care cei de la STS au lucrat în alegerile europarlamentare de acum două luni, cât de bine a funcţionat totul, cât de exact a funcţionat totul astfel încât partidele rele să fie cât mai jos, ALDE chiar sub linie, partiduleţele bune, de la UDMR la Ponta să fie cât trebuie peste linie. O precizie foarte mare şi, repet, o aplecare foarte importantă a STS-ului în această zonă politică.

Pe de altă parte, când e vorba de localizarea unui apel telefonic, STS nu a reuşit să obţină informaţia corectă şi nu numai asta, dar i-a şi plimbat pe poliţişti şi procurori la nişte adrese greşite, astfel încât să piardă timpul. Asta e problema mare, că de la un timp încoace serviciile secrete au primit o putere foarte mare pentru influenţarea jocului politic şi se concentrează exclusiv pe zona politică, economică şi de justiţie şi nu sunt interesaţi deloc de chestiunile omeneşti. Pentru că dacă poţi să faci tot felul de softuri sofisticate pentru alegeri şi nu poţi folosi o aplicaţie simplă pentru a localiza, lucru care se face în timp real, e grav...", a declarat Mugur Ciuvică la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel