Mugur Ciuvică: Elon Musk n-a mai venit în România pentru că l-a speriat Bogdan Chirieac / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mugur Ciuvică a venit cu o ipoteză despre Elon Musk și „venirea” în România.

Ironic, ca de obicei, Mugur Ciuvică a spus că Bogdan Chirieac, printre alții, l-a pus pe fugă pe Elon Musk.

„Eu cred că l-ați gonit dumneavoastră. Vă spun eu de ce nu a venit. Omul ar fi venit la noi la un șpriț, dar a văzut ce ați declarat dumneavoastră și ce au mai zis alții prin presă. Elon Musk avea avionul pregătit și a aflat că ați zis așa: dacă vine Elon Musk, să-l prindă Klaus Iohannis și să ia vreo două fabrici de la el, să nu vină degeaba în România, să ne crească și nouă PIB dacă tot vine. Când a auzit Elon Musk că este unul în România care, dacă îl prinde, îi ia fabricile și le mută în România, nu a mai vrut să vină”, a spus Mugur Ciuvică la DC News și DC News TV, în emisiunea „Miercurea Neagră”.

„Eu l-am pus pe fugă pe Elon Musk?”, a întrebat, amuzat, Bogdan Chirieac.

„Dumneavoastră și alți doi comentatori, da. Practic l-ați blocat. Elon Musk v-a luat în serios și a crezut că imediat ce ajunge în România, îi apare Iohannis și îi ia fabricile pentru a le muta în România”, a răspuns Mugur Ciuvică.

VEZI ȘI: Marele sabotaj pentru România legat de Elon Musk, Castelul Bran și Dracula

Unii dintre cei mai bogați oameni ai planetei au participat la o petrecere de Halloween organizată în România, la Castelul Bran.

Dar dincolo de controversa din weekend cu Elon Musk - a fost sau nu a fost în România - jurnalistul Val Vâlcu ridică o altă problemă. Elon Musk nu a venit în țara noastră de Halloween, dar au fost aici alți oameni foarte bogați din întreaga lume, motiv pentru care ziaristul amintește cum ne-am sabotat proiectul Dracula Park.

Mitul lui Dracula atrage străinii, dar noi ne-am bătut joc de posibilitatea aducerii unui număr și mai mare de turiști în țara noastră. Val Vâlcu s-a referit la Dracula Park.

Dracula Park era un megaproiect. Planul prevedea construcția celui mai spectaculos complex de agrement din România

„Acum, de Halloween, au venit personalități importante din lumea showbizului. Poate ar trebui să ne aducem aminte cum, la începutul anilor 2000, a fost sabotat de politicieni și diverse ONG-uri, proiectul Dracula Park. Dacă acest mit atrage, de ce nu a profitat România? De ce nu avem un parc de distracții la Sighișoara, lângă Bran? Sau lângă Snagov? Alt loc legat de Vlad Țepeș.

De când noi trebuia să avem Dracula Park, Italia a deschis două parcuri tematice. Noi ne-am sabotat. Dracula Park era un proiect la care participau și mari firme de răcoritoare, cumpăraseră acțiuni. Cetățenii se implicaseră și așa mai departe. Proiectul a fost sabotat politic, cu sete, doar pentru că era legat de Adrian Năstase”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la B1 TV, în emisiunea News Pass cu Laura Chiriac.

Dracula Park ar fi trebuit să atragă, anual, peste un milion de turiști și să aducă încasări de peste 27 de milioane de dolari

Parcul de distracții nu a fost construit nici până astăzi din cauza scandalurilor politice și a anumitor ONG-uri.

Afacerea Dracula Park a fost inițiată, în anul 2001, de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase. Ideea construcției unui complex de agrement, după modelul Disneyland, i-a aparținut ministrului Turismului de la acea vreme, Dan Matei Agathon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel