Data publicării:
MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Rețetă simplă și gustoasă de MUCENICI, 9 MARTIE 2018
În 9 martie 2018, sunt sărbătoriți cei 40 de mucenici. Una dintre tradițiile acestei zile este prepararea de MUCENICI.
MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Rețetă simplă și gustoasă de MUCENICI, 9 MARTIE 2018 Dacă rețeta de MUCENICI MUNTENEȘTI este una simplă și rapidă, cea de MUCENICI MOLDOVENEȘTI necesită mai mult timp și mai multe ingrediente.
MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Rețetă simplă și gustoasă de MUCENICI, 9 MARTIE 2018 Aveți nevoie de următoarele INGREDIENTE pentru aluat: 450 ml lapte, 125 gr zahăr, 50 ml ulei, 3 ouă, două plicuri de drojdie uscată, 2 pliculețe zahăr vanilat, 1 kg făini, o esență de vanilie, coaja de la o lămâie.
MUCENICI MUNTENEȘTI. Rețetă rapidă și ușor de gătit de MUCENICI, 9 martie 2018
Pentru sirop, aveți nevoie de apă (300 ml), zahăr (150 gr), esență vanilie și coaja de la o portocală.
Miere și nucă măcinată sunt necesare pentru decor.
MOD DE PREPARARE
MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Rețetă simplă și gustoasă de MUCENICI, 9 MARTIE 2018 Aluatul de la MUCENICII MOLDOVENEȘTI necesită o sporită atenție. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, laptele trebuie să fie călduț. Faceți maia: peste drojdia uscată puneți puțin lapte, două linguri de făină și o lăsați să crească timp de 15 minute. Pregătiți apoi aluatul: Puneți făina, ouăle, maiaua, zahărul vanilat, coaja de la lămâie, esența de vanilie și amestecați. În timp ce amestecați, cu mixerul sau cu mâna, adăugați lapte, puțin câte puțin și frământați. La sfârșit mai frământați puțin și lăsați aluatul să crească până-și dublează volumul.
MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Rețetă simplă și gustoasă de MUCENICI, 9 MARTIE 2018 Pregătiți siropul: puneți apă, zahăr, după ce apa începe să clocotească mai lăsați să fiarbă aproximativ 3 minute. Puneți esența de vanilie și coaja de portocală, pe care o scoateți după ce siropul se răcește.
MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Rețetă simplă și gustoasă de MUCENICI, 9 MARTIE 2018 Împărțiți aluatul în mai multe bucăți egale. Formați forma de mucenic în formă de opt. Și o puneți pe o tavă, pe care ați pus înainte foaia de copt. Lăsați-i să crească un sfert de oră. Cu o pensulă, îi tapetați cu ou pentru a avea o culoare frumoasă după coacere. Timp de 20 de minute îi lăsați la cuptor.
MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Rețetă simplă și gustoasă de MUCENICI, 9 MARTIE 2018 Înainte de a-i însiropa, lăsați mucenicii să se răcească. Puneți sirop cu lingura, dar nu mult.
După ce-i lăsați 10 minute, adăugați miere și nucă, după gust.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News