Mucegaiul din dulapurile din bucătărie și din cele din baie va rămâne amintire cu aceste trucuri
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mucegaiul din dulapurile din bucătărie și din cele din baie va rămâne amintire cu aceste trucuri. Sursa foto: freepik.com
Mucegaiul din dulapurile din bucătărie și din cele din baie va rămâne amintire cu aceste trucuri. Sursa foto: freepik.com
Mucegaiul apare peste tot,  dar mai ales, în locurile și încăperile cu umiditate ridicată. Bucătăria și baia nu fac excepție. 

Prin urmare, și mobilierul este adesea afectat. Din fericire, există sfaturi simple și eficiente pentru a remedia acest lucru. Problemele de umiditate duc adesea la apariția petelor de mucegai, mai ales în anumite încăperi. Datorită acestor sfaturi, acum vei putea scăpa de mucegaiul prezent sub chiuveta din bucătărie sau de cel care apare în mobilierul din baie.

Cum să elimini mucegaiul din mobilierul de bucătărie și baie?

Umiditatea face ravagii! Într-adevăr, dacă mobilierul miroase urât și are urme de mucegai, curățarea este esențială. Prin urmare, va fi esențial să elimini petele de mucegai cauzate de umiditate. Pentru a realiza acest lucru, iată câteva sfaturi simple și eficiente.

Îndepărtarea mucegaiului cu înălbitor. Înălbitorul este una dintre cele mai bune metode de a elimina urmele de mucegai și de a preveni reapariția acestora. Pe lângă faptul că este un produs ieftin, eficacitatea lui nu a fost demonstrată.

Știți de ce gospodinele pun sare în prag? Trucul care rezolvă o problemă pe care o avem cu toții

Pentru a curăța mobila din bucătărie și pe cea din baie, procesul este simplu. Toarnă trei părți de apă și o parte de înălbitor într-o sticlă de pulverizare. Apoi, pulverizează lichidul obținut pe suprafețele afectate și lasă să acționeze 15 minute. La final, șterge cu o cârpă sau un burete și repetă procesul după cum este necesar până obții rezultatul dorit. De asemenea, nu uita să lași  dulapurile deschise pentru a facilita operațiunea de uscare.

Amoniacul, eficient împotriva petelor de mucegai. Un alt produs eficient, amoniacul va lupta împotriva mucegaiului care apare pe mobilierul de bucătărie si baie. Pentru a face acest lucru,  toarnă un litru de apă într-o sticlă de pulverizare și adaugă o doză de amoniac. Pulverizează  soluția obținută pe locurile cu mucegai puternic și lasă să acționeze 15 minute. La final, șterge cu un prosop de hârtie sau o cârpă veche și nu uita să lași dulapurile deschise pentru a se usca mai bine.

Cum să-ți cureți casa în 8 minute: urmează acest algoritm clar de acțiuni

Înainte de a aplica aceste trucuri, este recomandat să porți mănuși de protecție. Înălbitorul și amoniacul sunt produse foarte corozive  care pot irita  pielea. Evită orice contact cu ochii, gura sau nasul. De asemenea, și din orice motiv, nu amesteca niciodată înălbitorul și amoniacul.

 

Cum să previi umiditatea în bucătărie și baie?

Pentru a preveni apariția umidității și a mucegaiului, iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont.

În primul rând, este important să curăți mobilierul din aceste camere  o dată pe săptămână. Pentru aceasta, te sfătuim să folosești o soluție pe bază de produse naturale: oțet alb, apă și sucul de la o lămâie.

Cyclamenul va înflori mereu dacă cunoști secretele grădinarilor. Greșeala care omoară planta

Pe de altă parte, aerisește încăperile. Ventilația este una dintre cele mai bune modalități de a lupta împotriva umidității. Nu uita să lași ușa băii deschisă după ce ați făcut un duș. Înainte de a ieși din casa, deschide dulapurile din bucătărie și baie pentru o circulație optimă a aerului. Astfel, mobilierul din bucătărie și cel din nu vor mai prezenta urme de mucegai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel