Mucegaiul din dulapuri poate fi eliminat cu acest produs ieftin, util și pentru pereții și cabina de duș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mucegaiul din dulapuri poate fi eliminat cu acest produs, care este util și pentru pereții și cabina de duș. Sursa - Pexels
Mucegaiul din dulapuri poate fi eliminat cu acest produs, care este util și pentru pereții și cabina de duș. Sursa - Pexels
Mucegaiul este o ciupercă, care se extinde ușor, mai ales în mediile calde și umede. De fapt, casele umede și slab ventilate sunt cele mai predispuse apariției mucegaiului.

În casă, mucegaiul apare cel mai des în camera de baie: suprafețele aflate în permanență în  contact cu apa, precum cabina de duș, rosturile dintre plăcile de gresie, pereții, dar și geamul. 

Alte spații care sunt deosebit de expuse mucegaiului sunt dulapurile. În aceste cazuri, această ciupercă enervantă poate chiar deteriora hainele și obiectele din interiorul dulapurilor.

Cum să scapi rapid de mirosul neplăcut din mașina de spălat cu câțiva bănuți 

Pentru a elimina rapid mucegaiul din dulapuri și fără a le deteriora folosiți acest truc, care este util și pentru pereți și cabina de duș.

Mucegaiul favorizează formarea petelor verzi gălbui pe haine. Ar putea fi, de asemenea, periculos pentru sănătate. Expunerea constantă la această ciupercă ar facilita intoxicația și dezvoltarea patologiilor, care afectează sistemul respirator.

Aruncă niște cuburi de gheață în chiuvetă: doar așa vei rezolva o mare problemă din bucătărie

Pentru a elimina mucegaiul, mulți utilizează produse naturale, precum oțetul și bicarbonatul de sodiu sau chiar și înălbitorul. Cu toate acestea, aceste remedii ne ajută să scăpăm de pete, dar nu  garantează și eliminarea acestei probleme.

De asemenea, este bine să acordați o atenție deosebită produselor pe care le utilizați pentru că nu toate sunt potrivite pentru tratarea fiecărei suprafețe.

Răzătoarea din bucătărie s-a tocit? Nu trebuie să o arunci: iată cum o poți ascuți, rapid și ușor

Pentru a trata mucegaiul din dulapuri  trebuie să fiți deosebit de atenți, deoarece aceste suprafețe sunt adesea foarte delicate. Pentru acest lucru, este necesar să ne echipăm cu o cârpă de bumbac și alcool. Doar diluați-l în apă pentru a crea un spray foarte eficient. În plus, suprafețele care au fost tratate cu alcool trebuie uscate.

Alcoolul este un remediu grozav pentru a  curăța dulapurile de  mucegai, deoarece orice reziduu nu va păta hainele, spre deosebire de alte soluții precum înălbitorul.

 

 

Cum să previi formarea mucegaiului

 

 

Pentru a preveni formarea mucegaiului în dulapuri, iată câteva trucuri utile: aerisește-le cât mai mult. Atunci când nu suntem acasă, putem lăsa ușa dulapului sau sertarele ușor deschise, astfel încât pentru să permită circularea aerului.

În timpul iernii este bine să vă expuneți hainele la soare ori de câte ori este posibil, pentru a elimina umezeala. De asemenea, este mai bine să evitați să puneți în dulap haine care au fost deja purtate. Ar fi de preferat să le spălați și să le igienizați, mai întâi, să le lăsați să se usuce bine și apoi să le puneți înapoi la locul lor.

Cu acest truc, geamurile vor rămâne curate chiar dacă sunt spălate o dată pe an: vei fi mulțumit de rezultat

Un alt truc eficient este să curățați dulapul sau sertarele cu o soluție pe bază de oțet. Odată ce ați terminat de curățat, este esențial să uscați suprafața cu o cârpă uscată de bumbac.

 

 

Restabiliți stratul de teflon al tigăii cu lapte: iată ce trebuie să faci când observi o mică zgârietură

 

Tigăile acoperite cu un strat de teflon sunt nelipite din bucătăriile moderne.  Este surprinzător de ușor să gătești pe astfel de tigăi, deoarece mâncarea nu se lipește. În plus, astfel de tigăi se spală ușor și repede. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, gospodinele observă că stratul începe să se desprindă.

Mașina de spălat vase va fi întotdeauna curată și parfumată: ai nevoie de o cupă cu acest produs secret

Dacă observați că tigaia are daune minore, aceasta poate fi salvată. Dar ar trebui să acționați imediat.

Pentru asta, turnați puțin lapte proaspăt în tigaie, astfel încât lichidul să acopere fundul. Apoi porniți aragazul la foc mic și fierbeți laptele timp de 5 minute. După fierbere, lichidul trebuie scurs, iar tigaia trebuie spălată cu apă curată.

Cum și unde trebuie depozitați castraveții, ca să rămână proaspeți pentru mai mult timp

Efectul magic al laptelui asupra teflonului are o explicație. Proteina conținută în lapte, cazeina, sub influența temperaturilor ridicate, este capabilă să formeze un compus care reface învelișul antiaderent.

Prin urmare, în acest fel, puteți prelungi durata de viață a unei tigăi de teflon și nu cheltuiți bani pentru achiziționarea alteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel