MS: Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 pot dona plasmă, sânge sau trombocite
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Ministerul Sănătății a oferit mai multe detalii despre donarea de plasmă ulterioară vaccinării împotriva Covid-19.

Potrivit unei informări, Ministerul transmite că persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 în România pot dona plasmă, sânge sau trombocite.

„Persoanele vaccinate nu au o contraindicație referitoare la donarea de plasmă sau sânge, cât timp întrunesc criteriile de eligibilitate pentru donare. O persoană vaccinată poate dona dacă nu suferă de boli acute sau cronice care o pot exclude de la donare, temporar sau permanent. Pentru vaccinurile anti COVID-19 aprobate în România nu există nicio contraindicație în ceea ce privește donarea de plasmă sau sânge, pentru că nu conțin virus viu atenuat”, se arată în informare.

Mai multe informații

„Astfel, o persoană vaccinată poate dona plasmă, sânge sau trombocite după vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer & BioNTech sau Moderna, dacă au trecut cel puțin 7 zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze și nu au prezentat simptome SAU au trecut cel puțin 7 zile de la remiterea oricărui simptom.

În cazul vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, se poate dona plasmă, sânge sau trombocite după 4 săptămâni de la administrarea unei doze SAU de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare”, mai transmite Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel