Data publicării:

MS Margareta, mesaj pentru Regele Charles al III-lea cu ocazia încoronării

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Custodele Coroanei Române, Margareta, a transmis un mesaj cu ocazia încoronării Regelui Charles.

„Regele Charles al III-lea este un prieten al României şi are o profundă înţelegere a continentului european în întregimea lui”, afirmă Custodele Coroanei Române, Margareta, într-un mesaj transmis cu prilejul încoronării suveranului britanic, potrivit Rador.

„Încoronarea de astăzi leagă trecutul de prezent printr-o tradiţie istorică de 1.000 de ani, o tradiţie care a continuat trecând prin războaie, cataclisme, revoluţii şi fundamentale schimbări ale lumii”, se mai arată în mesaj. Custodele Coroanei Române, Margareta, împreună cu Principele Consort Radu, urează suveranului britanic şi reginei consort o domnie binecuvântată pentru un viitor mai bun al ţării lor şi a lumii întregi.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Romanian Royal Family (@familiaregalaaromaniei)

VEZI ȘI: LIVE/VIDEO. Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Actualizări ale evenimentului în timp real.

Astăzi, 6 mai 2023, este ziua încoronării regelui Charles al III-lea, când va avea loc o ceremonie solemnă la Abația Westminster. Regele Charles și regina Camilla vor fi încoronați cu Coroana Sfântului Edward și vor purta mantiile regale.

Ceremonia va fi urmată de o procesiune în calești de stat prin Londra, la care se așteaptă peste 5 milioane de oameni. În premieră, publicul va fi îndemnat să jure credință noului monarh, iar textele vor fi citite și în alte limbi ale Regatului Unit. Ceremonia va fi și prima încoronare din istorie difuzată color.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel