MRU vrea ca Forța Civică să fie şi a celor 7,4 milioane care au votat DA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
221177-mihai-razvan-ungureanu
221177-mihai-razvan-ungureanu

Noul preşedinte al Partidului Forţa Civică (PFC), Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat vineri la Realitatea TV, că partidul pe care îl conduce nu se adresează exclusiv electoratului de centru-dreapta, ci tuturor românilor. 

Întrebat dacă noua formaţiune al cărei lider a devenit astăzi doreşte să câştige electorat şi din rândul celor 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea preşedintelui, dat fiind că domnia sa a susţinut boicotarea scrutinului din 29 iulie, fostul director SIE a răspuns afirmativ, spunând că PFC se vrea a fi a tuturor românilor. "Evident că ne adresăm tuturor celor cu egală importanţă în optica noastră. Oferta politică nu e adresată exclusiv electoratului de centru-dreapta, ci acoperă masa tuturor cetăţenilor români (...) Indiferent câţi români au votat la referendum, optica noastră e cea a coeziunii naţionale. Oferta e generală," a explicat liderul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai pecizat că e prematură o discuţie despre o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale din partea dreptei, adăugând că pentru PFC e mai importantă "performanţa acesteia în ceea ce priveşte proiectele şi compatibilitatea politică."

Rugat că facă o radiografie a guvernării lui Victor Ponta, acesta a descris-o ca fiind una ce a avut o "performanţă negativă." "Este prima guvernare care reuşeşte să schimbe mai mulţi ministri pe criteriul imcompatibilităţii profesionale sau etice. Nu se ocupă de guvernare ci de peticeală administrativă. Au distrus ce alţii au creat în opt ani," a declarat fostul prim-ministru. Întrebat dacă la o paralelă făcută spontan, miniştrii din perioada lui Emil Boc sunt curaţi, sau dacă are ceva a le reproşa, acesta a răspuns evaziv că nu s-a gândit la a face o analiză a miniştrilor din cabinetul Boc, deoarece nimeni nu l-a întrebat. Dar a adăugat că, actuala guvernare, de sub conducerea prim-ministrului Victor Ponta "e o guvernare care are furtul intelectual ca o constantă," exemplele regăsindu-se în persoanele lui Ioan Mang şi Victor Ponta. "M-am săturat să pomenesc de dl Ponta, ca o jignire la adresa celor care şi-au făcut cum trebuie cariera profesională," a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta a adăugat că există şi persoane cărora nu are nimic a le reproşa, oferind ca exemple două nume care "îmi sunt apropiate," Alexandru Nazare şi Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel