Motociclist, în stare gravă, după ce a fost izbit în plin de o mașină. Șoferul circula neregulamentar
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Un bărbat aflat pe motocicletă a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost rănit de un autoturism condus de un şofer care circula neregulamentar, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Un bărbat aflat pe motocicletă a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost rănit de un autoturism condus de un şofer care circula neregulamentar, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, un bărbat de 29 ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Brăilei, a efectuat manevra de întoarcere pe marcajul longitudinal dublu continuu, intrând în coliziune cu un motociclu, care circula regulamentar, scrie Agerpres.

În urma evenimentului rutier, motociclistul a fost rănit şi, ulterior, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi, unde a rămas internat pentru mai multe investigaţii.

Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Citește și:

Ştii ce să faci dacă vezi un motociclist accidentat pe şosea? ISU: Scoateţi casca doar dacă nu aveţi altă opţiune

ISU Iaşi a explicat, într-un video publicat pe Facebook, cum se intervine la accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti.

"Primul ajutor acordat unui motociclist rănit într-un accident rutier îi poate salva viața. Cum se scoate casca astfel încât să-l salvezi?

Într-un accident rutier în care victima este un motociclist grav rănit, care necesită dezobstrucţia căilor aeriene sau resuscitare, acesta poate fi ajutat de către cetățeni printr-un gest elementar: scoaterea căştii cu atenţie.

Suntem martori ai unor incidente care se pot transforma în tragedii dacă nu ştim să intervenim minimal la faţa locului.

În cazul unui accident rutier în care victima a fost un motociclist sau/şi un pasager al unei motociclete, acordarea primul ajutor este recomandat, scoaterea căştii motociclistului se va face în anumite condiţii.

Casca va fi scoasă doar dacă victima are căile aeriene blocate şi nu pot fi eliberate sau dacă este necesară resuscitarea cardio-pulmonară.

Desfaceţi închizătoarea căştii de la nivelul bărbiei şi ridicaţi vizeta. Prindeţi ferm cu o mână bărbia victimei, având antebraţul paralel cu sternul şi cu cealaltă – zona cervicală.

În timp ce un salvator menţine capul victimei, al doilea va introduce mâînile în cască, va trage cu putere în lateral şi cu mişcări sus-jos va scoate casca. După ce salvatorul a scos casca, va prelua capul victimei şi îl va menţine în poziţie neutră. Scoateţi casca doar dacă nu aveţi altă opţiune. Conduceți preventiv! Viața are prioritate!", a transmis ISU Iaşi pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel