Motivul revoltător care a dus la închiderea Muzeului Luvru
Muzeul Luvru din Paris a fost miercuri închis vizitatorilor. Motivul care a dus la închiderea unuia dintre cele mai mari muzee din lume este unul absolut revoltător.
[caption id="attachment_304481" align="aligncenter" width="640"] foto: travelwiz.ro[/caption]Muzeul Luvru din Paris a fost închis miercuri din cauza unei greve a angajaţilor. Aceștia sunt exasperaţi de hoţii de buzunare, de pe urma cărora suferă atât ei, cât şi vizitatorii, scrie antena3.ro.
Plângere depusă de anul trecut
Administratorii muzeului au depus încă din decembrie 2012 o plângere la Parchetul din Paris şi au solicitat creşterea numărului de polițişti din instituţie, pentru a stopa problemele create de hoţii de buzunare. Conform celor din conducerea insituției "cei 200 de agenţi de securitate şi-au exercitat, miercuri, dreptul de a face grevă".
"Serviciile de justiţie şi ale poliţiei s-au mobilizat", a declarat un purtător de cuvânt al conducerii muzeului, organizând "reuniuni de lucru" cu scopul de a amplasa un dispozitiv de securitate adaptat la această situaţie.
Conducerea muzeului spune că a hotărât măsuri în acest sens, interzicând temporar accesul în muzeu pentru hoţii deja identificaţi, care vor încerca să revină la Luvru.
"Agenţii de securitate şi-au exprimat nemulţumirea. Uneori, ei vin la serviciu cu frica în suflet, pentru că se confruntă cu bande organizate de hoţi de buzunare, care au devenit din ce în ce mai agresivi, în rândul cărora se află inclusiv minori, care intră gratuit în muzeu şi, chiar după ce sunt interogaţi de poliţie, revin după câteva zile", afirmă delegatul sindical Christelle Guyader.
Agenții de securitate, bătuți, scuipați și insultați
Mai mulţi agenţi de securitate de la Luvru au fost "scuipaţi, insultaţi, ameninţaţi şi bătuţi" de aceste bande care fură din buzunarele vizitatorilor. Ei spun că au depus mai multe plângeri, "însă acestea nu au fost urmate de efecte concrete".
Conducerea muzeului precizează în plângerea din decembrie că a primit "150 de plângeri de la persoane private".
"Au existat întotdeauna hoţi de buzunare la Luvru şi în alte locuri turistice din centrul Parisului, dar, de un an şi jumătate, ei au devenit tot mai violenţi, s-au organizat în bande, iar modul lor de operare s-a rodat. Nimic nu-i mai opreşte", a subliniat Sophie Aguirre, agent de supraveghere la Luvru.
Unul dintre colegii ei a evocat cazul "unei săli evacuate de urgenţă într-o duminică, după apariţia unui cuplu de hoţi de buzunare, reveniţi la faţa locului după o săptămână".
Circa 100 de agenţi de pază s-au adunat în faţa Ministerului Culturii, de care aparţine muzeul parizian, unde o delegaţie a lor a fost primită miercuri la prânz.
Muzeul Luvru din Paris primeşte 10 milioane de vizitatori în fiecare an. O mie de agenţi de pază lucrează la Luvru, dintre care 470 sunt prezenţi în fiecare zi în muzeu, potrivit conducerii instituţiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News