Motivul pentru care Cristian Preda a atacat Guvernul în PE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Europarlamentarul Cristian Preda a cerut activarea articolului 7 al Tratatului UE privind suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu, din cauza "crizei grave a statului de drept" în România.

În acest context, DC News a lansat un sondaj cu întrebarea "Cum vedeți poziția lui Cristian Preda privind dreptul de vot al României in Consiliul UE?". Răspunsurile au arătat astfel:

POLITICIANISM 87,27% (7000)

PATRIOTISM 12,70% (1019).

(w670)

"Comisia Europeană a cerut Guvernului să consulte Comisia de la Veneţia. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarmă. Şefii celor două Camere au un interes direct în aceste schimbări, unul dintre ei fiind condamnat, iar celălalt aflându-se sub anchetă pentru mărturie mincinoasă. Cei doi sunt liderii partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernare, aşa că blocajul politic e unul major. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi aşteaptă un ajutor de la Bruxelles. Mă tem că doar o reacţie dură mai poate rezolva ceva. Personal, cred că ar fi oportună activarea articolului 7 al Tratatului şi suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu", a zis Cristian Preda în Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel