Motivul pentru care astăzi este bine să bei un pahar de vin
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Motivul pentru care astăzi este bine să bei un pahar de vin / Foto: Pixabay, de Photo Mix
Motivul pentru care astăzi este bine să bei un pahar de vin / Foto: Pixabay, de Photo Mix
Află în articol motivul pentru care astăzi trebuie să bei un pahar de vin.

Astăzi poți bea liniștit un pahar de vin. Ai și motiv pentru asta. În caz că nu știai, la 25 mai se sărbătoreşte Ziua vinului (#WineDay), ocazia perfectă pentru a cunoaşte mai multe despre această băutură produsă din struguri şi apreciată din cele mai vechi timpuri, prezentă în majoritatea ţărilor într-o multitudine de sortimente, de la cele tradiţionale până la cele mai sofisticate, relatează Agerpres. Cu alcool şi, mai nou, chiar şi fără alcool.

De secole, vinul a fost una dintre băuturile favorite în întreaga lume, fiind consumat în diverse ocazii, atât la masă, cât şi la adunări sociale, ori în cadrul ceremoniilor religioase.

Când a apărut vinul



Potrivit daysoftheyear.com, cea mai veche dovadă a producţiei vinului datează din anul 7000 î.e.n. din China, iar cea mai veche sticlă cu vin este expusă la muzeul de istorie din oraşul Speyer din Germania. Cunoscută sub numele de Römerwein, sticla are o vechime de peste 1.600 de ani, datând din secolul al IV-lea, cândva între anii 325-359 e.n. Sticla de 1,5 litri, care nu a fost niciodată deschisă, a fost adusă la lumină în urma săpăturilor într-un sit roman - un mormânt al unui nobil.

Nu toată lumea este, însă, pasionată de această băutură care a scris istorie. Există şi persoane care se tem de vin, frică ce este denumită oenofobie. 

Care sunt persoanele care nu ar trebui să bea nici măcar un pahar de vin. Cei din grupa de risc pot suferi efecte adverse foarte grave

Cu toate acestea, vinul nu este pentru toată lumea. Spre exemplu, dacă aveți diabet, ar fi înțelept să fiți atenți la consumul de vin. Potrivit lui Leann Poston, de la Invigor Medical, vinul poate avea un efect pronunțat asupra glicemiei, mai ales dacă beți pe stomacul gol.

„Oamenii cu diabet ar trebui să fie foarte atenți când beau vin”, spune Poston. „Consumul de alcool pe burta goală poate scădea semnificativ glicemia și poate duce la hipoglicemie severă”, care poate duce la o comă diabetică.

Totodată, dacă luați orice tip de medicamente sedative sau analgezice, consumul de vin ar putea fi o idee neînțeleaptă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel