Decizie bombă a instanței! Rudele victimelor sunt șocate
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
James Holmes, autorul atacului armat comis în iulie 2012 într-un cinematograf din Aurora, Colorado, soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor 70, a scăpat de pedeapsa cu moartea şi va fi condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată.

Decizia a fost luată vineri de către un juriu din Colorado, format din nouă femei şi trei bărbaţi, care, după şapte ore de deliberări, desfăşurate pe parcursul a două zile, nu au reuşit să ajungă la un verdict unanim privind pedeapsa cu moartea, scrie Mediafax.

James Holmes va primi, astfel, o condamnare la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, potrivit BBC. Verdictul final urmează să fie pronunţat oficial într-o şedinţă ulterioară.

Luna trecută, James Holmes, acum în vârstă de 27 de ani, a fost găsit vinovat de omucidere, în procesul în care este inculpat pentru 166 capete de acuzare. Juriul a respins, astfel, varianta unei pierderi temporare a sănătăţii mintale, invocată de apărătorii inculpatului.

Pe 20 iulie 2012, James Holmes a pătruns într-un cinematograf din Aurora, periferia Denverului, şi a deschis focul asupra publicului în timpul unei proiecţii de noapte a filmului "Batman - The Dark Knight rises", ucigând 12 persoane şi rănind alte 70.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel