Motivele arestării lui Năstase și Alexandrescu, trase la indigo
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Referatul DNA în cazul lui Sorin Alexandrescu în care sunt prezentate motivele pentru care ar trebui să fie arestat preventiv este identic cu motivarea arestării fostului premier Adrian Năstase. 

Lumea Justiției scrie că procurorii DNA au aruncat în media stenogramele și acuzațiile la adresa lui Sorin Alexandrescu, înainte să fie prezentate judecătorului, care să ia act de conținutul lor și să se pronunțe pe cererea de arestare. Mai atrage atenția și cu privire la modul în care referatul DNA a fost "scurs"- într-un format electronic, formă care nu se poate regăsi la dosar. Scrie că în cazul în care ar fi fost dat de către o parte din dosar sau avocat, ar fi fost pe hârtie, xeroxat. Formatul în care a fost dat referatul publicității este unul Word, care nu ar putea fi transmis decât dintr-un computer al DNA.

Chiar dacă arestarea lui Sorin Alexandrescu nu este una definitivă, ci pentru 29 de zile, observăm asemănări izbitoare între referatul DNA în cazul directorului general și motivarea arestării în cazul lui Adrian Năstase.

MODELUL

Sorin Alexandrescu: "naște temerea că organele judiciare nu reacționează eficient împotriva unor persoane învinuite de săvârșirea unor infracțiuni de o gravitate deosebită. Cercetarea unor asemenea persoane in stare de libertate ar putea încuraja și alte persoane să comita infracțiuni, având în vedere poziția inculpatului și natura faptelor de care este acuzat". 

Adrian Năstase: "menirea să-i descurajeze pe toţi cei care ar fi tentaţi să intre în relaţii cu exponenţi ai vieţii politice sau să angajeze activităţi, dincolo de limitele legii, cu reprezentanţii clasei politice, contribuind la realizarea de către aceştia a unor foloase necuvenite".

FUNCȚIA

Sorin Alexandrescu: lăsarea în libertate "ar putea incuraja si alte persoane să comită infracțiuni, având în vedere poziția inculpatului și natura faptelor de care este acuzat". 

Năstase: "unul dintre cei mai importanţi exponenţi ai clasei politice româneşti"

PERICOL

Sorin Alexandrescu: "săvârșirea unor infracțiuni de o gravitate deosebită", "lăsarea sa în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică". 

Adrian Năstase: "fără echivoc, un caz de corupţie la cel mai înalt nivel". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel