Motiv de concediere la PRO Tv: Avea televizorul deschis pe alt canal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
După Revoluție în România s-au născut trusturi de presă și posturi de televiziune în interiorul cărora măsurile erau draconice pentru a duce la performanță.

Subiectul a fost abordat în cadrul podcastului Nod în Papură de jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai. Acesta din urmă a dat exemplul PRO TV, în cadrul unei discuții despre TVR în care s-a ajuns la concluzia că Televiziunea Română nu își promova și cultiva vedetele. 

Dar dacă la stat lucrurile s-au mișcat greu, și se mișcă în continuare, mediul privat a știu să fructifice șansa pe care a avut-o și să performeze. Astfel, profesorul Bulai a dat exemplul postului PRO Tv care recurgea la măsuri extreme, în contextul în care angajații de la birouri care nu se uitau pe PRO Tv erau concediați. Pe de altă parte era încurajată dezvoltarea postului, iar orice angajat care sesiza o bâlbă sau o eroare de filmare, ori ceva de îmbunătăți și transmitea mai departe era premiat. Nu în ultimul rând nivelul salarial era mult peste medie.

Așa a ajuns PRO Tv, un post privat, să surclaseze fără drept de apel Televiziunea Publică.

2. -imagine fara descriere- (tvr-si-pro-tv--lupta-cu-florin-calinescu--stefan-mitroi--detalii-uimitoare_-nu-au-nicio-sansa-astia-_-ei--nu-ma-mai-uit-la-tvr-acum_53205800.jpg)

Alfred Bulai explică:

„Prima chestiune la Pro TV a fost simplă. Știți care era regula? Toată lumea avea televizoare în toate birourile, iar pe loc, dacă intra un șef de-al tău și televizorul nu era pe Pro TV îți era desfăcut contractul de muncă instant. Vă dați seama ce cultură de firmă era atunci. Nu aveai voie să te uiți la altceva. Nu mă refer la cei de la canelele de știri care monitorizau și alte posturi, ci oamenii care lucrau în birouri administrative.

Pe de altă parte, tot în primii ani după 1990 se dădeau prime pentru toată lumea. Orice fel de bâlbă din timpul emisiunilor, problemă identificată de filmare, etc care era semnalată de un angajat, acesta era premiat cu o primă. Realizați ce monitorizare internă exista? Era presiune, dar erau și salariile mari. În sistemul privat poți face această chestiune. În timp ce TVR avea încă sindicat și 3.000 și ceva de angajați”, a explicat Bulai.

Podcastul complet Nod în Papură:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel