Moţiunea "SOS sectorul energetic":Toma Petcu: Textul moţiunii simple este penibil şi calomnios
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 15 apr 2019, 19:17
WhatsApp
Deputatul ALDE Toma Petcu a declarat luni că textul moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Anton Anton, este "penibil şi calomnios".

"Rar mi-a fost dat să citesc un text de moţiune mai penibil şi mai calomnios şi fără de argumente precum cel al dumneavoastră", a spus el, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple intitulate "SOS sectorul energetic - PSD şi ALDE duc România în beznă", iniţiată de PNL.

El a susţinut că toate consiliile de administraţie din Ministerul Energiei sunt selectate în baza guvernanţei corporatiste.

Deputatul ALDE a subliniat că Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz au cele mai bune rezultate financiare de la înfiinţare.

"Domnul Cioloş a lăsat într-un colaps total Compania Naţională a Uraniului - pierderile s-au diminuat de la an la an de când a fost preluat Ministerul Energiei de către ALDE - Compania Naţională a Huilei, de asemenea, toate aceste pierderi am reuşit să le diminuăm şi să menţinem activitatea şi să nu închidem acele mine pe care viitorii dumneavoastră parteneri de guvernare au stabilit să le închidă. Complexul Energetic Oltenia, pe lângă faptul că a reuşit să îşi diminueze pierderile, a avut şi un an foarte bun, 2017, când a reuşit să închidă cu un profit financiar foarte important", le-a transmis Toma Petcu liberalilor.

Petcu a mai susţinut că Guvernul actual este singurul Executiv care a descentralizat concesiunea pentru reţelele de gaze, precizând că normale de aplicare au fost date cu mult timp înainte de dezbaterea acestei moţiuni simple.

"Am reuşit ca extracţiile din Marea Neagră să fie profitabile şi pentru români, şi pentru statul român, şi pentru companii", a arătat deputatul ALDE.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă, iniţiată de PNL, "SOS sectorul energetic - PSD şi ALDE duc România în beznă". Votul pe moţiune va fi dat marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?