Moţiunea simplă contra ministrului Energiei. Virgil Popescu: Ghiveci românesc, cu o aromă inconfundabilă de panică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Moţiunea simplă contra ministrului Energiei. Virgil Popescu: Ghiveci românesc, cu o aromă inconfundabilă de panică / Foto: Captură video Facebook Camera Deputaților
Moţiunea simplă contra ministrului Energiei. Virgil Popescu: Ghiveci românesc, cu o aromă inconfundabilă de panică / Foto: Captură video Facebook Camera Deputaților
Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă a USR contra ministrului Energiei Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă a USR este pregătită ca "un ghiveci românesc cu legume", condimentat cu "minciuni", "exagerări" şi o "aromă inconfundabilă de panică", transmite Agerpres.

"Despre moţiune pot să vă spun că a fost făcută exact cum pregăteşti un ghiveci românesc cu legume, câte ceva pentru fiecare, câteva mesaje, (...) totul condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică. Nu ştiu cine anume a redactat acest document numit moţiune, dar pot să vă spun că este un om de un cinism ieşit din comun. Să minţi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor despre vieţi pierdute la Complexul energetic Oltenia este dezonorant şi descalificant", a afirmat Popescu, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de USR.


USR: Virgil Popescu este emblema acestui guvern eşuat

Camera Deputaţilor a început, marţi, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Moţiunea simplă este intitulată "România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu". Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Daniel Suciu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 191 deputaţi din cei 330.

În moţiune, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă "încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă".

"Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei - chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă", se menţionează în document.

Moţiunea a fost depusă în 1 septembrie de USR, fiind susţinută şi de deputaţii independenţi aparţinând Dreptei. Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat atunci că şi partidul pe care îl conduce susţine acest demers.

Val de proteste în lume. Disperați, oamenii cer facturi mai mici la energie. Adrian Negrescu, avertisment pentru români: O culme a democrației

Sunt proteste masive în mai multe orașe din lume, oamenii fiind revoltaţi de facturile mari la energie. În Cehia, aproximativ 70.000 de oameni au ieșit în stradă. Aceștia au ajuns la limita disperării și amenință că nu își vor mai plăti facturile sau că chiar le vor da foc. Și în Germania, oamenii au protestat împotriva Guvernului lui Olaf Scholz și au cerut ridicarea suprataxei pe gaz. 

Proteste similare au fost organizate și în Polonia. În Olanda oamenii au ieșit în stradă după ce guvernul a implementat o directivă a Uniunii Europene care prevede dispariția a 50.000 de ferme care ar polua mediul. În acest context, economistul Adrian Negrescu a fost întrebat la Realitatea Plus la ce ar trebui să se aștepte românii odată cu venirea frigului și dacă cetățenii vor face față facturilor majorate la iarnă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel