Urmărește emisiunea live
Moţiunea împotriva lui Marcel Vela, în discuţie la Senat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Senatul României va dezbate marţi, 26 mai, moţiunea simplă împotriva minstrului de interne Marcel Vela. 

Semnatarii moţiunii solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat "un lung şir de decizii contradictorii" şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Potrivit acestora, structurile coordonate de Marcel Vela "nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (...), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus".

Date "falsificate" despre pandemie

Senatorii PSD asociază numele ministrului cu "haosul", îl acuză că "a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa un milion de cetăţeni români" şi că a făcut din amenzi "o taxă mascată pe coronavirus".

Social-democraţii mai susţin că datele despre pandemie au fost "falsificate" şi "se oferă doar informaţii care descriu o imagine mai bună decât realitatea, privând cetăţenii de posibilitatea de a-şi forma o opinie corectă cu privire la (...) riscul real de transmitere a noului virus", scrie Agerpres. 

O altă acuză adusă ministrului Vela şi Guvernului PNL este depunerea cu întârziere a proiectului de lege pentru reglementarea stării de alertă, "întârziere care a determinat trei zile de vid legislativ".

Moţiunea simplă va fi dezbătută începând cu ora 15,00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel