Moţiune de cenzură. Raluca Turcan: Matematica este în defavoarea lor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că, din punct de vedere matematic, moţiunea de cenzură anunţată de PSD, în privinţa alegerii primarilor în două tururi, nu va avea suficiente voturi pentru a trece şi că Guvernul PNL va mai avea încă două sau trei angajări de răspundere pentru proiecte 'foarte importante'.

'Angajarea răspunderii înseamnă că ne punem mandatul pe masă, că Guvernul riscă totul pentru un proiect pe care oamenii îl aşteaptă. În momentul de faţă, moţiunea pe care PSD o anunţă nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor. (...) Ne dorim ca această moţiune să ducă la alegerea primarilor în două tururi, adică să nu treacă. Evident că, după această angajare de răspundere, mai avem în vedere cel puţin două, chiar trei, în funcţie de cum evoluează dezbaterile în Parlament, astfel încât să ajungem la alegeri anticipate', a spus Turcan, la Realitatea Plus.

Potrivit Ralucăi Turcan, dacă guvernul nu va cădea nici în urma altor moţiuni de cenzură generate de viitoare angajări de răspundere, PNL are şansa să îşi îndeplinească în totalitate programul de guvernare.

'Ne asumăm răspunderea şi ne punem mandatul pe masă pentru nişte proiecte foarte importante. Dacă ne trec proiectele, foarte bine, ne îndeplinim programul de guvernare, tot angajamentul. Şi veţi vedea că avem un asemenea plan bine pus la punct. Dacă acest guvern nu cade, programul de guvernare va fi îndeplinit până în ultimul punct', a declarat Turcan. Ea a dat asigurări că liberalii nu vor vota 'niciodată' o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. 'Nu suntem PSD', a spus Turcan. În ceea ce priveşte alegerile parlamentare anticipate, vicepremierul a menţionat că există o dată limită până la care trebuie iniţiat acest demers, astfel încât ele să poată fi organizate, dar nu a dorit să precizeze care este acea dată, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel