Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. Verdictul lui Chirieac
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Colaj - Kelemen Hunor/ George Simion/ Cătălin Drulă
FOTO: Colaj - Kelemen Hunor/ George Simion/ Cătălin Drulă
Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele răsturnării Guvernului Ciolacu, printr-o moțiune de cenzură, punând accent asupra faptului că în momentul acesta partidele fac campanie electorală, „sperând să obțină ceva”.

Întrebat, la România TV, de cine depinde succesul moțiunii, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns:

„Doamnă, nu văd ca UDMR să semneze o moțiune de cenzură depusă de AUR. De asemenea, USR-ul (nu ar vota), deși în 2021, dacă nu mă înșel, ei au depus o moțiune de cenzură împreună cu AUR, când era Guvernul Cîțu. Deci acum fiecare partid își face campanie electorală, sperând să obțină ceva din această moțiune de cenzură, care n-are nicio șansă să treacă. Majoritatea PSD și PNL este copleșitoare, în acest moment, așa că și dacă nu sunt lucruri la locul lor în acest pachet fiscal, și chiar există situații, el va trece cu siguranță”.

Amintim că USR și AUR au anunțat că strâng semnături, simultan, pentru o moțiune de cenzură. George Simion, liderul AUR, a precizat într-un interviu pentru DC NEWS, moderat de Alex Vlădescu, câte semnături a strâns.

"Am venit cu semnăturile la dumneavoastră. Avem 47 de semnături, cred că până joi seară o să avem 52 de semnături. Mai nărăvaşă doamna Şoşoacă, dar a semnat şi dânsa", a declarat acesta.

În paralel, Cătălin Drulă spune că USR va depune moţiune de cenzură pe marginea pachetului de măsuri fiscale.

'Am luat act, în această dimineaţă, de pachetul de creştere a taxelor propus de Marcel Ciolacu, cu sprijinul PNL, subliniez. Dacă de la PSD, de la Marcel Ciolacu, un partid socialist, ne-am fi aşteptat la acest tip de comportament în care bagă mâna în buzunarul românilor pentru a hrăni clientela de partid, aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără complicitatea PNL, fără complicitatea ministrului de Finanţe, care este din partea PNL, domnul Boloş, un partid care a uitat să fie liberal, un partid care nu este de dreapta. Evident, ne vom opune cu toate forţele acestui act profund nedrept care loveşte în economia românească, loveşte în antreprenori, în profesiile liberale, în oricine poate, în mintea lor, să contribuie cu bani la succesul clientelei politice PSD şi PNL, la plata pensiilor speciale, la plata sinecurilor, la finanţarea clientelei de partid. Asta înseamnă şi moţiune de cenzură, pentru care discutăm cu toate forţele democratice din Parlament', a declarat Drulă, marți, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel