Data actualizării:
Data publicării:

Moțiune cenzură. Ce urmează: Un guvern PNL minoritar susținut de PSD sau un alt Guvern fără Cîțu? Vâlcu, răspuns

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Cîțu și moțiunea
Cîțu și moțiunea
Scena politică fierbe. Ce urmează să avem: Un guvern PNL minoritar susținut de PSD sau un alt Guvern fără Florin Cîțu. Ar exista altă variantă?

Jurnalistul Val Vâlcu a răspuns la această întrebare în emisiunea ”Dosar de politician”, de la B1 TV, cu Silviu Mănăstire. El spune că rațional nu există decât cele două variante expuse - un guvern PNL minoritar susținut de PSD sau un alt Guvern fără Florin Cîțu, dar se poate întâmpla orice.

”Ați numit variantele raționale (n.r. - un guvern PNL minoritar susținut de PSD sau un alt Guvern fără Florin Cîțu), dar există și alte variante. Era o vorbă. Dacă pe scenă urci un copil sau un câine, actorii stau degeaba pentru că toată lumea se va uita la copil sau câine deoarece captează atenția. La Teatrul Național este acum piesa Beginners unde sunt patru copii și patru adulți pe scenă. Piesa face fiecare leu, biletele sunt scumpe, dar merită.

Dar aici este altceva. Spectacolul acesta (n.r. - cu criza politică) ne va costa foarte mult. Ca spectator, face toți banii pentru că se fac tumbe, se fac hoți unii pe alții, e plăcut așa ca spectacol, dacă nu ar trebui să plătești și bilet... Sunt câțiva copii care atrag atenția - USR, AUR, sunt din aceeași făină - țipă, fac circ, se validează unii pe alții, acum USR intră în mediul rural, în zone unde era terenul de vânătoare al Dianei Șoșoacă.

Dacă gândim rațional, nu există decât aceste două variante (n.r. - un guvern PNL minoritar susținut de PSD sau un alt Guvern fără Florin Cîțu), dar așa emoțional... se poate orice. Chiar m-aș bucura să-i văd împreună după ce și-au aruncat vorbe de genul: hoților, șantajiștilor”, a zis Val Vâlcu.

”PSD nu se poate să dea posibilitatea USR-ului, cu 15%, să conducă Guvernul. Dacă USR își impune premierul, nu știu de ce mai avem alegeri. Facem un miting, ocupăm Piața Victoriei și am terminat. Cum să joace PSD în această piesă?”, a mai spus jurnalistul.

”Vicepremierul Barna depune moțiune împotriva vicepremierului Barna. E mult mai tare decât Dragnea cu Grindeanu!”, a concluzionat Val Vâlcu.

Întrebat de ce mai este USR la guvernare, de ce miniștrii nu și-au dat demisia până acum, jurnalistul a zis: ”Cum de ce?! Probabil mai sunt concursuri de aranjat...”

Calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate din nou pentru luni, de la ora 12,00, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni.

"Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci - 12. Cvorumul necesar pentru şedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor permanente reunite pentru ziua de luni, la ora 12,00", a declarat, sâmbătă, la Blaj, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel