Moștenitorii casei Gucci dezaprobă modul în care au fost portretizați membrii familiei
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa foto: Facebook - Lady Gaga
Sursa foto: Facebook - Lady Gaga
Moștenitorii familiei Gucci și-ar arătat public dezaprobarea lor privind portretizarea familiei lor în pelicula „Casa Gucci”. 

Moștenitorii fostului președinte al casei de modă Gucci, Aldo Gucci, s-au lovit de interpretarea familiei lor oferită de filmul „House of Gucci” al lui Ridley Scott, transmite CNN

Pelicula biografică a familiei influente din lumea modei se concentrează pe povestea Patriziei Reggiani, o tânără italiancă interpretată de Lady Gaga, care, după ce s-a căsătorit în rândul membrilor familiei Gucci, a fost condamnată la 29 de ani de închisoare pentru că a complotat la uciderea soțului și moștenitorului imperiului Gucci, Maurizio Gucci, interpretat de Adam Driver. 

Patrizia Reggiani, un personaj controversat

Familia a avut o problemă deosebită cu reprezentarea lui Reggiani, interpretată de Lady Gaga, ca „o femeie condamnată definitiv pentru că a ordonat uciderea lui Maurizio Gucci...în calitate de victimă”. Familia face referire atât la reprezentarea din film, dar și în declarațiile membrilor distribuției, a raportat ANSA.

Moștenitorii critică „tonurile indulgente față de o femeie care, condamnată definitiv pentru că a fost instigatorul uciderii lui Maurizio Gucci, este descrisă nu doar în film, ci și în declarațiile membrilor distribuției, ca o victimă care încearcă să supraviețuiască într-o cultură corporativă șovină și masculină”, a continuat ANSA.

Casa Gucci, o companie incluzivă în anii 1980

Scrisoarea a continuat spunând că Gucci „era o companie incluzivă”, adăugând că în anii 1980, când filmul este plasat, existau mai multe femei care ocupau poziții de vârf în companie.

„Familia Gucci își rezervă dreptul de a lua orice inițiativă (necesară) pentru a-și proteja numele și imaginea sa, dar și pe cea a celor dragi”, se arată într-o scrisoare semnată de moștenitorii lui Aldo Gucci.

Declarația mai susținea că în film membrii familiei Gucci au fost înfățișați în mod fals ca „huligani” care erau „ignorenți și insensibili la lumea care îi înconjura”, a adăugat ANSA.

S-a deschis arhiva istorică pentru noul film

Casa de modă Gucci şi-a deschis arhiva istorică pentru a-l ajuta pe regizorul britanic Ridley Scott să recreeze ţinutele şi accesoriile potrivite pentru noul său film despre asasinarea lui Maurizio Gucci, care a fost asasinat în 1995 la ordinele fostei sale soţii Patrizia Reggiani, cunoscută sub numele de 'Văduva Neagră', informa ANSA în luna martie.

Atelierul şi-a pus fişierele şi fotografiile la dispoziţia regizorului britanic, deşi Reggiani, care a executat 17 ani de închisoare dintr-o condamnare de 26 de ani pentru asasinarea lui Gucci, s-a opus. Şi Patrizia Gucci, fiica lui Paolo Gucci, strănepotul fondatorului casei de modă, declara că este împotriva deschiderii arhivei, transmitea Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel