Data actualizării:
Data publicării:

Moscova reacționează după declarațiile lui Mircea Geoană. Mesaj pentru R. Moldova: Apropierea de NATO înseamnă pierderea suveranității

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Moscova reacționează după declarațiile lui Mircea Geoană. Mesaj pentru R. Moldova: Aropierea de NATO înseamnă pierderea suveranității / Foto: Facebook Guvernul R. Moldova
Moscova reacționează după declarațiile lui Mircea Geoană. Mesaj pentru R. Moldova: Aropierea de NATO înseamnă pierderea suveranității / Foto: Facebook Guvernul R. Moldova
Moscova a avertizat Chișinăul cu privire la pierderea suveranității în cazul unei apropieri de NATO.

Moscova afirmă că speră ca forţele politice din Republica Moldova să rămână capabile să realizeze că apropierea republicii de NATO ar însemna pierderea suveranităţii, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie Interfax.

"Am subliniat în mod repetat că diversele formate de parteneriat pentru aprofundarea interacțiunii cu NATO servesc mai mult ca instrument de manipulare și nu vizează o cooperare cu adevărat reciproc avantajoasă și egală, sau consolidarea securității în zona euro-atlantică. Prin Încercările NATO de atrage Moldova arată deosebit de cinic pe fondul situației din Ucraina, care a fost în mare măsură provocată de politica iresponsabilă de extindere a alianței", a spus Zaharova, comentând declarațiile prim-secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

"Sperăm că mai există forțe politice în Moldova care sunt capabile să realizeze că apropierea de NATO înseamnă pierderea suveranității, iar extinderea neîngrădită a alianței nu este altceva decât o continuare a tradițiilor neocoloniale ale Occidentului, care nu țin cont nici de caracteristicile politice interne ale statelor, nici de legăturile vechi de secole cu vecinii lor", a subliniat Zaharova.

VEZI ȘI: Maia Sandu, despre aderarea la NATO: Cetățenii trebuie să decidă la referendum 

Ce a declarat Mircea Geoană

Pe 6 aprilie, Geoană a declarat agenției române de presă Agerpres că Alianța Nord-Atlantică este pregătită să coopereze cu Moldova atât cât este pregătit Chișinăul. Potrivit acestuia, la întâlnirea miniștrilor de externe ai țărilor NATO din 5 aprilie s-a pus accentul pe "pachetul de capacități de apărare și rezistență al Moldovei".

"Republica Moldova este în atenţia noastră şi chiar miniştrii noştri de externe au subliniat nevoia de a susţine în mod suplimentar, în mod practic, în mod financiar, în mod politic Republica Moldova şi ceilalţi parteneri aflaţi sub o presiune crescândă din partea Federaţiei Ruse", a spus Mircea Geoană.

VEZI ȘI: Mircea Geoană: NATO a depăşit de mult în relaţia cu Republica Moldova etapa Parteneriatului pentru Pace

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel