Moscova ironizează politicienii britanici după ce două bombardiere ruse au fost interceptate în apropierea Marii Britanii
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Moscova ironizează politicienii britanici după ce două bombardiere ruse au fost interceptate în apropierea Marii Britanii
Moscova ironizează politicienii britanici după ce două bombardiere ruse au fost interceptate în apropierea Marii Britanii
Avioane de vânătoare britanice au fost mobilizate, miercuri, pentru a intercepta patru aeronave militare ruse, inclusiv două bombardiere, care se apropiau de Marea Britanie, un incident produs după ce Moscova i-a ironizat pe liderii politici de la Londra.

Două avioane de vânătoare Typhoon, de la Baza aeriană Lossiemouth (Moray), şi o aeronavă de alimentare Voyager au participat la misiunea de interceptare a două bombardiere ruse de tip Tupolev Tu-95 F, care erau însoţite de două aeronave antinavă Tupolev Tu-142 F, deasupra Mării Nordului, informează BBC.


"Avioanele se apropiau de zona de interes a Marii Britanii. Au fost interceptate şi escortate patru avioane militare ruse", au comunicat Forţele Aeriene Regale britanice, subliniind că aeronavele nu au pătruns în spaţiul aerian britanic.


Incidentul intervine în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia. Kremlinul l-a ironizat pe premierul britanic, Boris Johnson, care marţi a efectuat o vizită în Ucraina şi care a anulat o convorbire cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

"Rusia şi preşedintele Putin sunt deschişi comunicării cu toată lumea. Chiar şi cu cineva total confuz"

Întrebat dacă mai poate avea loc convorbirea telefonică, anulată de Boris Johnson pentru că a fost nevoit să răspundă în Parlament despre problema petrecerilor din pandemie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a răspuns, potrivit Reuters: "Rusia şi preşedintele Putin sunt deschişi comunicării cu toată lumea. Chiar şi cu cineva total confuz; noi suntem pregătiţi să îi oferim explicaţii totale".


La rândul său, Ministerul de Externe de la Moscova a ironizat-o pe Lizz Truss, ministrul britanic de Externe, după ce aceasta a declarat că Marea Britanie este pregătită să ofere susţinere logistică "aliaţilor baltici de la Marea Neagră".

"Doamnă Truss, cunoştinţele dumneavoastră de istorie nu sunt nimic în comparaţie cu cele de geografie. Dacă cineva are nevoie să fie salvat, este vorba de lume, salvată de stupiditatea şi ignoranţa politicienilor britanici", a comentat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, citată de agenţia Reuters.

"Rapoartele serviciilor arată altceva"


Boris Johnson a denunţat marţi, la Kiev, presiunile militare exercitate de Rusia asupra Ucrainei. "Sunt unii care spun că noi exagerăm ameninţările, că Statele Unite şi Marea Britanie amplifică lucrurile. Dar rapoartele serviciilor arată altceva. Există un pericol clar şi prezent.

Vladimir Putin încearcă să impună o nouă Ialta şi o zonă de influenţă. Nu va fi doar Ucraina, trebuie să ne gândim la Georgia, R.Moldova şi alte ţări", a atras atenţia Boris Johnson. Liderul de la Londra a subliniat că Marea Britanie şi Statele Unite vor impune imediat sancţiuni masive împotriva Rusiei în cazul unui atac militar asupra Ucrainei, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel