Moscova denunţă demisia preşedintelui bolivian: ''Violenţe orchestrate de opoziţie'', ''lovitură de stat''
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Rusia a denunţat luni violenţele, potrivit ei, orchestrate de opoziţie în Bolivia pentru a-l forţa pe preşedintele Evo Morales să demisioneze, evenimente care aduc, în opinia Moscovei, cu "o lovitură de stat", informează AFP.

"Un val de violenţe declanşat de opoziţie l-a împiedicat pe Morales să-şi finalizeze mandatul prezidenţial", a subliniat Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

Moscova a estimat de asemenea că puterea boliviană "dorea o soluţie pe baza unui dialog politic, dar în loc de asta evenimentele au luat o turnură ce amintesc de scenariul unei lovituri de stat".

Exprimându-şi "preocuparea", ministerul rus a îndemnat toate forţele politice boliviene să găsească "o cale constituţională" pentru a ieşi din criză.

Rusia este aliata mai multor regimuri de stânga din ţările latino-americane, în special din Venezuela şi Cuba. Aceste două ţări au denunţat la rândul lor o "lovitură de stat" după demisia preşedintelui bolivian, duminică, la finalul unei noi zile marcate de confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine, precum şi de retrageri în serie a mai multor miniştri şi deputaţi.

Redactorul-şef al canalului de ştiri pro-Kremlin Russia Today (RT) i-a propus luni lui Evo Morales un post de prezentator. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel