Moscova avertizează că orice atac asupra Transnistriei va fi considerat un atac asupra Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ministerul rus de externe a făcut o declarație privitoare la anumite provocări militare ale Kievului în legătură cu Transnistria.

Ministerul rus de Externe a emis vineri un comunicat oficial în care avertizează că un presupus atac împotriva Transnistriei înseamnă un atac împotriva Federației Ruse, transmite agenția rusă Interfax.

„Orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității lor (cetățenii și militarii ruși din Transnistria – n.red.) va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, drept un atac împotriva Federației Ruse”, se arată în comunicatul citat de Interfax.

„În legătură cu acumularea semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea frontierei ucraineano-pristrene, desfășurarea artileriei pe poziții de tragere, precum și creșterea fără precedent a zborurilor avioanelor fără pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm Statele Unite, țările membre NATO și pupilele lor ucrainene de următorii pași aventuroși”, precizează documentul.

„Ne pronunțăm în mod consecvent pentru soluționarea oricăror probleme prin mijloace politice și diplomatice. În același timp, nimeni nu ar trebui să fie îndoieli că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev, dacă va exista, și vor asigura protecția compatrioților noștri, a contingentului rus de menținere a păcii, a militarilor Grupului Operațional al Forțelor Ruse și a depozitelor militare din satul Cobasna din Transnistria”, subliniază declarația.

Anterior, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat amenințarea pentru pacificatorii din Transnistria din cauza provocării planificate a armatei ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel